Wysłany: Sob Sty 28, 2012 12:49 [R214] Problem przy odpaleniu...
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1999
Witam!!
Wczoraj wieczorem podczas odpalania ERKI zauważyłem że słabo kręci i przygasają kontrolki - znaczy się trzeba podładować akumulator, sobie pomyślałem... Naładowałem akumulator i dzisiaj podłączyłem przekręcam kluczyk a tu cisza... nawet nie przekręcił... Pomyślałem, że może się szczotki zawiesiły - bujnąłem autkiem na biegu i już zaczął kręcić tylko nie chce za żadne skarby zaskoczyć... Nie wiem co mu się odmieniło przed ładowaniem było okej... Chciałem dobrze a wyszło jak zwykle... Kręcę , kręcę i nic a nie chce znowu akumulatora rozładować... Proszę o jakieś rady.
SPAMU¦
Wysłany: Sob Sty 28, 2012 12:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Faktycznie można dojść, ale zawiele nie zdziałałem. ale są nowe fakty nie wiem czy ważne i czy mają coś wspólnego, a mianowicie:
po którejś próbie odpalenia autka, zgasła kontrolka oleju. Podczas odpalania była tylko akumulatora ,SRS i migająca ABS. I później znowu cisza przy przekręcaniu, na biegu musiałem pobujać i znowu zaskoczył i kręci tylko dalej bez rezultatu...
[ Dodano: Nie Sty 29, 2012 12:55 ]
może ktoś coś jeszcze podrzuci.. plizzzzz
Siemanko!!!
Chciałem powiedzieć tylko jak się skończyła moja przygoda, a mianowicie odpaliłem Roverka na zaciąg i problem znikął... Teraz mróz mu nie straszny odpala bez problemu. Co to było nie wiem, dziwne, ale się ciesze.
Pozdrawiam!!!
Czytam jeszcze raz ten temat i dochodzę do wniosku, że coś z masą jest nie tak, przeczyść połączenie masy od akumulatora do karoserii i zobacz w jakim ono jest stanie.
klemy czyściłem, ale łączenia masy już nie.
Akumulator wymieniany w grudniu 2009r. jest z nim wszystko w porzadku.
Rozrusznik wymieniany na regenerowany w lutym 2010r
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum