Pomógł: 9 razy Dołączył: 24 Sie 2010 Posty: 335 Skąd: Kraków
Wysłany: Nie Sty 29, 2012 00:00 [R200 1.4i 1998r] Jak sprawdzić autentyczny przebieg?
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam. Jak w temacie. Chciałem spytać czy jest możliwość sprawdzenia autentycznego przebiegu w moim samochodzie? Zaciekawiło mnie to ostatnio w momencie, gdy stuknęło mi 100000km na zegarze. Chcę wiedzieć o ile licznik był cofnięty przez poprzedniego właściciela. Czy w komputerze się to zapisuje, albo gdzieś indziej? Jak można do tego dotrzeć?
Nie znalazłem odpowiedniego tematu, więc zakładam nowy.
Mniej więcej można się zorientować jaki to przebieg po stanie zużycia. Stan tapicerki, zawieszenia,itp. I zależy to w dużej mierze od tego gdzie i przez kogo/jak był samochód użytkowany. Np samochód mojego ojca używany chyba od 2006r w Polsce. Do tego roku w niemczech. tylne nadkola naprawiałem, calutkie zawieszenie jest w oryginale, łącznie z amorami. Przód dobry, tył w miarę dobry. HGF dopadł go książkowo, czyli niecałe 150tys km. kierownica ma minimalne ślady zużycia, tapicerka jak z fabryki. Do wymiany będą niebawem cukierki. to będzie pierwsza wymiana w zawieszeniu. awięc po kilku latach eksploatacji, napraw które przeprowadzałem sam, mogę powiedzieć że jestem pewnien tego przebiegu.
a jeśli kolega ma 100tys km, i jest to prawda, to naprawdę pogratulować bo to wielka rzadkość w tych czasach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum