powiedziałem temat zamknięty niech ci kolega leszczu wytłumaczy albo zajrzyj do książki serwisowej powiem ci tylko jedno że jak nie masz pojęcia o naprawie albo nie jestem pewny to nie wypowiadaj się bo wprowadzasz w błąd
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 08:55 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Tomi [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 16, 2012 09:17
cycu-x napisał/a:
powiedziałem temat zamknięty niech ci kolega leszczu wytłumaczy albo zajrzyj do książki serwisowej powiem ci tylko jedno że jak nie masz pojęcia o naprawie albo nie jestem pewny to nie wypowiadaj się bo wprowadzasz w błąd
Butny i głupi... typowy, nowy użytkownik forum.
Są 2 rodzaje chłodnic w Roverze 214. Dłuższa (ma jedynie 2 otwiory-wejście i wyjście) i krótsza (ma 3 otwory wejście, wyjście do silnika i małe wyjście do zbiorniczka wyrównawczego). Gdzie wkręcasz ten czujnik do chłodnicy?
Krótka:
długa:
Gdzie jest ten czujnik w chłodnicy?
[ Dodano: Pon Sty 16, 2012 09:17 ]
Jak mniemam jedyne tematy, w których się udzielił, to naprawa i sprzedaż ściągniętego z Niemiec auta... typowe dla handlarza i już męczące.
możesz mi powiedzieć jakie wymiary ma ta krótsza bo nie mogę się rozczytać z obrazka bo wstawiłem ostatnio mniejszą ( od innego auta) od oryginalnej i nie jestem pewny czy w lato da rady.
pewnie ma nieoryginalną chłodnice w nieoryginalnych chłodnicach od innych aut czujniki do wentylatora są zamontowane w chłodnicach sam mam taka zamontowaną (od tygodnia) od innego auta w którym jest czujnik w chłodnicy ale i tak podłączyłem wiatrak do tego przy silniku.
Ale ja też pierwszy raz spotykam się z czujnikiem temp. w chłodnicy R200. Najwyraźniej masz jakąś rzeźbę robioną, bo w oryginale na pewno tak nie było.
zgadzam sie z kolega cycu-x, ja tez posiadam owy czujnik i tez z winy jego wentylator sie nie zalaczal ja mialem przepalone kable wlasnie od tego czujnika i ani wentylator sie nie zalaczala ani sprezarki klimatyzacji nie "odpalalo" po naprawie przewodow wszystko w porzadku klima dziala i wentylator tez
kolego cycu-x nie masz przypadkiem dokladanej klimy? ja posiadam dokladana DIAVIE czy jakos tak i moze byc tak ze stosowano taki czujnik dodatkowy na chlodnice i wymieniano caly wentylator .Moze byc tak ze w orginalnej klimie nie ma czegos takiego ani w modelach bez klimy
[ Dodano: Nie Sty 29, 2012 11:42 ]
Wypowie sie ktos na temat tego czujnika? bo juz sam nie wiem do czego i od czego to jest a moze wyjasnienie tej sprawy w przyszlosci komus pomoze
U mnie ten czujnika odpowiadala za to tak jak wyzej opisalem
Tomi, zgadzam sie z toba ze cos w tym zdj wrzuconym przez cycu-x, jest nie tak. Gorny waz powinien wychodzic z lewej strony i isc przez cala dlugosc chlodnicy do metalowego trojnika, a tu jest calkiem inaczej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum