Witam, troche drażnią mnie w roverku plastikowe listwy, moim zdaniem szpecą, a że nie spieszy mi sie z szybkim modernizowaniem auta, nie mam tez zamiaru na hura wydawać kupe kasy, jednak myslalem o pomalowaniu listew, samodzielnie zestawami które stosowało kilku użytkowników tutaj na forum.
Pytanie moje brzmi, czy jeśli pomaluje listwy, a progi i dokładki zderzaków zostawie plastikowe będzie to sie bardzo gryźć, czy mimo wszystko poprawie wygląd auta? Jakie jest wasze zdanie? Ewentualnie gdybym pomalował też te dokładki? bo raczej nie będę kupował dokładek z ZR'ki ani zderzaka tylniego.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Sty 23, 2012 19:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
szczerze mówiąc dałem do lakiernika bo nie chciało mi sie babrać samemu a doświadczenie u mnie w tym słabe a lakiernik dużo nie chciał i zrobił to jak należy aby musiałem wszystkie elementy rozebrać i mu zawieźć...
Ja mam pomalowane pod kolor i potwierdzam ze nie szpeci to, wrecz przeciwnie. A co do zestawow z allegro to ja jedynie zaopatrzył bym sie w podklad do plastikow. Na dluzsza mete lepiej uzyc takiego, zeby za rok dwa nie zaczelo sie sypac
Jedna na "rancie" drzwi pod lusterkiem bocznym, jedna za chromowaną klamką, dwie po wyjęciu zaślepki z rączki drzwi, dwie trzymające kieszeń dolną drzwi, dwie na "rancie" drzwi od strony zamka.
Potem delikatnie podważając zdejmujesz kolejno ze spinek boczek. Jak połamiesz spinki to będziesz musiał kombinować.
Może Ci przeszkadzać osłona plastikowa od lsuterka w zależności od tego czy masz elektryczne czy manualne lusterka.
Listwy dobrze wygładź jeśli masz jakieś rysy, w razie czego szpachla do plastiku ale niewielkie ilości bo listwa jest elastyczna.
Na to podkład do plastików jak koledzy wyżej mówią, potem podkład i jedziesz lakierem spokojnie ze dwie warstwy...albo ile będziesz musiał aby lakier ładnei się rozlał i zakrył fakturę listwy.
Potem już tylko bezbarwny i odczekać niech wyschną spokojnie i montować
_________________ "Jest cechą głupoty dostrzegać błędy innych a zapominać o swoich" - Cyceron
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum