Czytam te tematy o doprogramowaniu pilotów, bo zginął i się zepsuł itd, wszyscy SZUKAJ TESTBOOKA.
Pisałem juz w paru tematach że bezproblemu mozna doprogramować pilota w zakładzie gdzie dorabiają klucze i dysponują sprzętem silca sbb immo (podrób pełno na allegro nowy kosztuje 600zł a tym sprzętem dysponuje około 40-60 procent firm dorabiających klucze).
Czyta też bezproblemowo kod do wbijania kluczem.
A programowanie wygląda tak tym sbb, bo w wiekszości zakładów boją się używac w roverach, ręce im się trzęsą.
Włączyć zapłon wybrac samochód.
W menu mamy: odczyt kodu, najlepiej sobie od razu zapisać
i programowanie pilotów klikamy tą funkcję i wciskamy chyba 6x przycisk na pilocie.
Handluję miedzy innymi tym sprzętem i wiem ile zakładów dorabiania kluczy to ma a programowanie z odczytem kodu to może pół minuty roboty.
Jestem z pomorskiego, pilota mogę doprogramować za dobrego browara.
marcin333 skąd dokładnie jesteś i jakby się miało to odbyć? Muszę kupić najpierw pilota i gwarantujesz mi, że odpalę auto potem kluczykiem bez imo?
Doprogramuje Ci zakupiony pilot do twojego sterownika i podam ci kod do awaryjnego odpalenia kluczykiem w przypadku uszkodzonego pilota.
Miejscowość Bytów taka mała dziura, nie masz daleko , w tej chwili nie ma mnie na miejscu ale za 2tyg będe siedział w domku, ale nawet jakbys był w poblizu możesz podjechac do punktu dorabiania kluczy na ulicę Zaułek Drozdowy.
Ale z tego co kojarze do do Torunia sprzedawałem parę tych(5-10sztuk) programatorów, więc napewno zrobisz to u siebie.
Moge ci nawet instrukcję podesłać do rovera do tego sprzętu, jezeli bedą wciskali kita ze nie da rady a będa mieli sprzęt to sam sobie doprogramujesz jako lekcje dla nich.
Czasami jezdze jako kierowca w wolnym czasie i przelatuję często przez Toruń.
A co do programowania - tak kupujesz uzywany kluczyk.
Immo off też moge ci zrobić w sterowniku, ale bedziesz musiał rzeźbić własnie z rozrusznikiem, a rozrusznika jeszcze nie przećwiczyłem bo pogoda nie taka, trzeba podciągac napięcie przez przekaźnik.
Ostatnio zmieniony przez marcin333 Pon Sty 30, 2012 23:30, w całości zmieniany 1 raz
Fajnie marcin333 jakbyś mógł mi podesłać taki adres byłbym wdzięczny. Lub może ty byś do mnie wpadł za opłatą oczywiście jakbyś przelatywał akurat hehe.
W takim razie szukam używanego kluczyka i pilota na allegro.
Fajnie marcin333 jakbyś mógł mi podesłać taki adres byłbym wdzięczny. Lub może ty byś do mnie wpadł za opłatą oczywiście jakbyś przelatywał akurat hehe.
W takim razie szukam używanego kluczyka i pilota na allegro.
Pilota, kluczyk Ci nie potrzebny, bo przecież masz.
jak znajde adresy to Ci podeśle instrukcję tez mogę podesłać.
Pytaj o sprzęt producent SILCA często mają naklejki na zakładach nazwa SBB IMMO na allegro zobaczysz jak to wygląda.
Lub zrób tak trochę nieładnie ale tez można kup na allegro z mozliwością zwrotu w ciągu 10dni i zrobisz sam
Ostatnio zmieniony przez marcin333 Pon Sty 30, 2012 23:39, w całości zmieniany 1 raz
Immo tj zabezpieczenie masz w ECU a wspolpracuje on z pilotem, więc trzeba doprogramować pilota którego zakupisz. Twój kluczyk to grot i kawałek plastiku
A tak na szybkiego to macie w Pile to nie daleko, bo z gosciem jeszcze dzisiaj mailowalem
Ostatnio zmieniony przez marcin333 Wto Sty 31, 2012 00:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum