Wysłany: Wto Sty 31, 2012 23:07 [R214Si] Samoczynne zapalanie sie oświetlenia w kabinie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Witam
Może ktoś się orientuje, bo mi na razie nie uśmiecha się grzebać i szukać przy takim mrozie
Po przekręceniu kluczyka na 2 pozycję od razu zapala mi się podświetlenie wnętrza (bez lampki sufitowej)
Nie ważne czy włączę światła czy nie, wnętrze podświetli się od razu z kluczykiem na 2 pozycji.
Dlaczego ja mam tylko jakieś dziwne i niespotykane problemy...
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez ADI-mistrzu Sro Lut 01, 2012 09:26, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Sty 31, 2012 23:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wczoraj z racji na dzisiejszy wyjazd do Zamościa na tydz. postanowiłem uporać się z tym problemem.
Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki i były ok, wyjąłem wszystkie przekaźniki i dalej świeciło.
Wyjąłem zegary, świeci, odpinam lewą i prawą rączkę przy kierownicy a to dalej świeci
Wyciągnąłem środkową konsolę odpinając wszystko.... świeci. Odpiąłem zasilanie w bagażniku (od razu znalazłem tam jakiś przekaźnik o którego istnieniu nie wiedziałem), odłączyłem lampkę w podsufitce... świeci!
Odpiąłem klemy od akumulatora i zacząłem ściągać poduszkę aby obaczyć czy coś tam się nie dzieje za nią... gdy nagle pomyślałem aby spojrzeć na wtyczkę od zegarka który wyjąłem... wyciągam wtyczkę a tam jeden z pinów lekko się wysuną i zwierał z drugim, powsadzałem je z powrotem i nagle wszystko się uspokoiło.
Ale trochę auta rozebrałem:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum