Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1996
Witam mam problem z odpalaniem auta oraz dużym spalaniem gazu oraz benzyny . Byłem u mechanika i po diagnostyce komputerowej wyskoczyło że trzeba wymienić czujnik temperatury cieczy chłodzącej , oraz błąd map sensor od podciśnienia paliwa który jest zintegrowany z komputerem , wymieniłem komputer i nie mogłem odpalić samochodu , a po wymianie czujnika temperatury dalej jest ten błąd od czujnika i auto kiepsko pali co robić ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Sty 27, 2012 20:58 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
A wraz z komputerem wymieniłeś centralkę alarmu-immo? Bo jak podpiąłeś sam nowy komputer, to Ci auto nie odpali. Trzeba albo przypisać komputer do immo, albo wymienić cały zestaw.
Immo usuwasz ze sterownika, wiec jak z niego usuniesz to Ci bedzie odpalal pod obojetnie jaka centralka
[ Dodano: Sob Sty 28, 2012 21:54 ]
Co nie zmienia faktu ze wyjdzie Ci cenowo tyle samo co przypisanie (zgranie centralki ze sterownikiem) wiec lepiej zrob wlasnie tak
to jest komputer w którym znajduje się zintegrowany map sensor od podciśnienia paliwa i trzeba wymienić cały komputer żeby to było sprawne , akurat tak sie składa że moja rodzina jest miłośnikami tej marki i mamy 3 rovery , i moja siostra ma tez rovera 416 przełożyłem dobry komp do niej i też nie odpala a ona nie ma imo . to więc jak to jest imo jest w sterowniku i komputerze ? czy jak
siostra usuwała imo i za pierwszym razem odpalil i zgasl a pozniej to juz tylko rozrusznik kręcił tylko ten elektryk co jej zdejmował mówił ze do ecu sie nie dotykał
a może ktoś ma namiary na tego gościa od komputera w warszawie ?
ten elektryk co jej zdejmował mówił ze do ecu sie nie dotykał
To moze nagrzebal tylko w centralce, chociaz nie wiem jak, wiec w sterowniku zostawil jej kod wiec nie ma prawa odpalic na twojej centralce. Tylko czemu raz odpalilo a potem tylko rozrusznik!!!!!
Rozbierz dwa komputery, podejdz do jakiegokolwiek elektronika lub serwisu gsm niech zamienią ci w komputerach eprom masz w nim zapisany immo, bedzie tam układ smd 93c46 8nóżek, po otwarciu obudowy bedzie widoczny, lub zamien sam map sensor, lub jeszcze w tym twoim sprawdz czy nie ma zimnych lutów na map sensorze.
Jak map bedzie padnięty to bedziesz miał problemy z odpaleniem, nie bedzie mierzył podciśnienia czyli przestawi ci zapłon
byłem u elektryka i powiedział że tam jest 4 warstwowa plyta i ze nitki elektryczne sa grubosci włosa i ze lipa bedzie . mam pytanie jak wymienie cały zestaw moduł imo z pilotem
+ komputer to auto bedzie chodziło ? http://moto.allegro.pl/ro...2043123285.html i czy dam rade to sam wymienic
Jak poszczegolne elementy sa jak u Ciebie a zestaw jest ok a nie z trzech roznych samochodow to powinno dzialac. jak dla mnie to mfu nie trzeba wymieniac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum