Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 19:41 [MG ZS 180] Baza do prac , zmiana lakieru - zrobienie cuda
Witam,
w związku z tym , że mimo kupna innego auta podjąłem póki co decyzję o nie sprzedawaniu mojego MG ZS 180 bo za bardzo go lubię rozważam własnie opcję odpicowania MG i zrobienia z niego swojej ukochanej i wypieszczonej laleczki
Baza MG ZS 180 rocznik 2003 r
Auto w stanie technicznym praktycznie idealnym : nowy wysprzęglik , łapa , pompa , sprzęgło , układ hamulcowy , wydechowy , akumulator , wszystkie oleje , filtry , świece , paski , linki itp... ogólnie igła ... do wymiana kwalifikuje się jeszcze kolektor ssący.
Do tego co nie jest bez znaczenia do dziś auto jest bezwypadkowe , jedynie mała drobna stłuczka...dlatego uważam , że baza do prac jest warta zabawy.
Na początek podjąłem decyzję o pomalowaniu całego auta. W tym momencie samochód ma już trochę zmatowiały lakier i sporo rysek parkingowych oraz odprysków od kamyczków uderzających spod kół innych samochodów nie wygląda to zbyt atrakcyjnie.
Póki co mam trzy pomysły na lakier auta :
- biała perła z czarnym dachem ( dodatkowo mam czarny szyberdach oraz przyciemnione na czarno wszystkie szyby boczne i tylną )
- czarny mat - czarna perła w wysokim połysku
Dodatkowo odświeżenie lamp przednich , które już trochę zaśniedziały i odświeżenie oryginalnych felg MG 17"
Co koleżanki i koledzy byście wybrali za kolorek , może jakieś propozycje , pomysły lub zdjęcia ?
Ostatnio zmieniony przez Armandoo Nie Lut 05, 2012 19:51, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 19:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ja bym wybrał białą perłę z czarnym dachem białych ZSów chyba nie było, albo przynajmniej ja takeigo nie widziałem. Do tego bardzo podoba mi się ten kolor na autach. Koniecznie z ciemnymi szybami i czarnymi felgami
Pomógł: 11 razy Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 354 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Lut 05, 2012 20:04
Cholera no ten biały wygląda jak dla mnie bajka ... tylko czarny dach by mu się przydał i ciemne szyby. Może jakaś zabawa w Photoshopie , żeby zobaczyć co by z tego wyszło.
ten biały z palety audi 2009 to ta sama biel co na wózka lamborghini... też planuje małe poprawki w tym kolorze a czarny dach to tylko połysk jesli o moje zdanie chodzi,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum