Wysłany: Pon Lut 06, 2012 15:03 [MG ZT-T] Problem z zamykaniem drzwi
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2001
Witam ponownie...
znowu na forum nie znalazłem odpowiedzi
do sedna
pojawił się problem z zamykaniem samochodu.
Samochód otwiera się normalnie z pilota i z kluczyka natomiast problem jest z zamknięciem...
z pilota nie zamykają się drzwi ( słuchać jedno piknięcie w podszybiu)
gdy zamykam kluczykiem zamykają się tylko drzwi kierowcy ( i też słychać to piknięcie)
a wewnętrzne zamykanie ( przy dźwigni ręcznego) wcale nie reaguje (otwieranie działa),
gdy pozamykam drzwi ręcznie ( poprzez wciśnięcie bolców w drzwiach) mogę je otworzyć normalnie i pilotem i kluczykiem...
moja fascynacja MG chyba już się zaczyna wyczerpywać
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 06, 2012 15:03 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
moja fascynacja MG chyba już się zaczyna wyczerpywać
Słabo z Twoją cierpliwością
Miałem niedawno prawie to samo
Wystarczy rozgrzać samochód by wszystko się rozmroziło i wówczas zastosować odpowiednie środki wypychające wodę i smarujące.
U mnie tez czasami występuje ten problem przy dużym mrozie. Do momentu aż auto sie nie rozgrzeje pali sie kontrolka sygnalizująca niezamknięte drzwi. Poprostu z tego zimna czujnikom się przewraca w głowie a to piknięcie to jest sygnał, że ktoreś drzwi są nie zamknięte...
skoro otwiera a nie zamyka, to warto sprawdzić akumulator. Miałem taki przypadek. można sprawdzić. Odłączyć akumulator, podłączyć i sprawdzić czy otwiera i zamyka z pilota. potem włożyć kluczyk do stacyjki, przekręcić na zapłon, wyciągnąć kluczyk i znów spróbować zamknąć.
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 21:19
Witam. Miałem ten problem i pojawiała się sygnalizacja otwartych drzwi pomimo, że siedziałem w środku z zamkniętymi drzwiami. Na zewnątrz ok. -7 stopni, kupiłem płyn penetrujący do zamarzniętych zamków na podłożu WD z rurką i wprowadziłem specyfik do zamka przez wszystkie szparki zamka w drzwiach. Pomogło, powodzenia
Czasem wystarcza parę dni mrozu przy niskiej wilgotności powietrza i problem sam znika , no i trzeba uważać z myjnią.
Lepiej jednak zapobiegać niż leczyć, dotyczy to większości poruszanych na forum tematów pojawiających się gdy tylko temperatura spadnie poniżej -10 stopni.
Nie dajmy się zaskakiwać jak drogowcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum