Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam
Ma ktoś może z Was pomysł jak poprawic wygląd i estetykę ramki lewarka zmiany biegów? Tak jak widac na zdjeciu pękła mi znów tym razem z drugiej strony - żadne kleje już nie pomagają.
Pozdrawiam
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 07, 2012 16:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Raczej tylko wymian ana nową, mozna by tez spróbować skleić to jakoś porządnie od spodu i obkleić na nowo jakąś folią drewnopodobną, ale najlatwiej wymienić na inną. Tyle że do tego trzeba całą konsolą środkową ściagć
Ja bym dal super glue albo jakiś inny lepszy klej Epoxy i potem na to folie dobra w kolorze drewna i gotowe. A jak nie to płyta mdf i szlifowanie i potem znów folie w kolorze drewna i gotowe
Nie wiem czemu ale te plastiki Roverowe maja tendencje to pękania po latach
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Panowie ja nie wiem jak u was, ale u mnie ta ramka to jest aluminiowa blacha na którą naklejona jest naturalna fornir i to wszystko jest polakierowane gruba warstwa lakieru, u mnie jst jedno pekniecie, ale to tan lakier jest po porostu peknięty, i widać to tylko pod słońce
Też miałem pękniętą, podkleiłem porządnie od spodu, wtopiłem w plastik wzmocnienia w postaci drutu, a potem przykryłem to srebrną listwą na drzwi (taki plastik udający chrom, 3zł za metr). Niby trochę to pęknięcie widać, ale nie jest tragicznie. Poza tym u mnie sprawa jest o tyle gorsza, że ktoś wcześniej to chciał już sklejać i był uciapane klejem, czy nawet trochę podtopione.
Jeśli ktoś ma chromowane dodatki w środku, to nawet to pasuje. Będę przy samochodzie to zrobię zdjęcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum