Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Pomóżcie!!!!Jeszcze wczoraj wszystko bylo w jak najlepszym porzadku az do dzis.Odwozac dzieciaka do szkoly samochód odpalil od strzala,ale po ujechaniu jakis 500m,zaczal glosniej chodzic(jak diesel).Po powrocie do domu i zgaszeniu auta,poszedlem wypic kawke po niecalej godzince chcialem odpalic auto ale juz sie nie da...nie wiem co sie stalo.Akumulator jest ok,pompe paliwa slychac ze dziala,paliwa pół baku,rozrusznik kreci...gdzie szukac przyczyny,bardzo prosze o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez apples Sob Lut 18, 2012 19:21, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Lut 08, 2012 16:48 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Żeby wykluczyć warunki atmosferyczne(mróz) postaw na noc gdzieś gdzie jest temperatura plusowa.
Może być wiele przyczyn. a jedną z nich jest np. kropelka lodu w przewodzie paliwowym.
Obecnie gdzie jestem(i mieszkam)nie ma mrozów wiec lód w ukladzie paliwowym wykluczam.Wie ktos gdzie szukac przyczyny bo auto jest mi bardzo potrzebne.
Tzn. zobacz czy się nie przestawił, z tego że był robiony 15tys. temu nic nie wynika.
Nic nie piszesz o iskrze, jest czy niema?
Pompa może się odzywać a dawać zbyt niskie ciśnienie paliwa lub wcale go nie podawać.
Bezwładnościowy tak bez powodu? Wstrząs czy uderzenie.
Witam spowrotem!Wymienilem w swoim roverku filtr powietrza, swiece(NGK),kable wysokiego napiecia(NGK),cewki zaplonowe(oryginalne rover-a),nowy akumulator a samochod kreci(rozrusznik)ale nie chce odpalic.Rozrzad jest ok,pompe paliwowa slychac-jak przekrece kluczyk w pozycje 2 przez jakies 3-4 sekundy,paliwa pol baku,cisnienie na listwie OK.Komputer suchy(zadnej wody)wszystko drozne
W czym moze tkwic problem bo juz sam nie wiem-POMÓŻCIE-bo brak mi juz pomyslow...
Witam spowrotem!Wymienilem w swoim roverku filtr powietrza, swiece(NGK),kable wysokiego napiecia(NGK),cewki zaplonowe(oryginalne rover-a),nowy akumulator a samochod kreci(rozrusznik)ale nie chce odpalic.Rozrzad jest ok,pompe paliwowa slychac-jak przekrece kluczyk w pozycje 2 przez jakies 3-4 sekundy,paliwa pol baku,cisnienie na listwie OK.Komputer suchy(zadnej wody)wszystko drozne
W czym moze tkwic problem bo juz sam nie wiem-POMÓŻCIE-bo brak mi juz pomyslow...
sprawdź kompresję silnika, potem czujnik wału korbowego i wałka rozrządu do kontroli
sprawdź kompresję silnika, potem czujnik wału korbowego i wałka rozrządu do kontroli
Witam znów auto zostalo odstawione do mechanika,ale nadal nic,kompresja silnika sprawdzona-wszystko OK,czujnik wału korbowego i wałka rozrządu sprawdzone i jest-OK,po podlaczeniu pod kompa zadnych bledow,pompa paliwa OK,cisnienie tez-a samochod nadal nie odpala,juz brak mi sil,mechanik rozklada rece,poradzccie mi cos bo oszaleje bez auta..Zapomnialem dodac-mechanik sprawdzil rozrzad i jest z nim wszystko dobrze.
Jestem po postawieniu diagnozy przez mechanika,uszkodzony komputer,nie mozna sie z nim polaczyc,mechanik mowi ze wymiana na nowy to gra nie warta swieczki-co wy o tym sadzicie-co dalej robic z tym autkiem a moze przeznaczyc go juz na zyletki
Może trzeba wyjąć, rozebrać i poprawić lutowania i będzie brykał jak nowy.
_________________ wcześniej PoldoRover 10 lat złego słowa nie powiem
Rover 220SDi "szedł jak pocisk"
LR Freelander 1.8 Hard top PB/LPG będę tęsknił
teraz Rover 75 2.0 V6 Charme [mruczek] zobaczymy kupiony 13 w niedzielę
LR Freelander 1.8 SCAPA Sport
MG TF 160 srebrny pocisk
Jestem po postawieniu diagnozy przez mechanika,uszkodzony komputer,nie mozna sie z nim polaczyc,mechanik mowi ze wymiana na nowy to gra nie warta swieczki-co wy o tym sadzicie-co dalej robic z tym autkiem a moze przeznaczyc go juz na zyletki
Coś tu nie tak, skoro twierdzisz,że po podłączeniu do komputera żadnych błędów a potem okazuje się że nie można połączyć się ze sterownikiem.
Pozatym co awaria sterownika ma do klekotania o którym pisałeś.
Ktoś kogoś wyprowadza w maliny.Czyżby mechanik miał ochotę na taniego roverka?
Inna sprawa że nie każdy czytnik obd łączy się ze sterownikiem w Roverku. (np mój teśc pracuje w servisie skody i u niego nigdy nie mogłem skomunikować się ze sterownikiem)
Ja bym sprawdził czy jest iskra.
Wystarczy ELM i przykładowo scantool i połączy się z silnikiem.
Zdarza się immo nie pozwala na połączenie z powodu dezaktywacji sterownika.
Nadal nic nie wiemy o iskrze i czy działają wtryski.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum