Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam od niedawna mam rovera 600 SDI i zauważyłem wiszącą wtyczkę w okolicach filtra oleju, nigdzie nie widzę w co mogła by wejść, proszę o poradę załączam foto. Co może być przyczyną nie działającego licznika km??
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 00:19 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Strzelam, że może to jest wtyczka od czujnika poziomu oleju
A czy razem z niedziałającym licznikiem km masz problemy z prędkościomierzem? Jeśli nie, to problem w liczniku, jeśli tak to impulsator lub coś po drodze do licznika
Prędkościomierz działa tylko licznik Km nie, poprzedni właściciel mówił, że jak walnął w konsole reką to działał ale potem przestał na amen:p a samego licznika pewnie nie da się wymienić tylko jak już to cały ?A co do tej wtyczki to gdzie to się wpina bo nigdzie nie widzę tak z góry a narazie za zimno by luknąć pod auto.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2010 Posty: 149 Skąd: Lipno
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 06:21
Witam
To wtyczka od czujnika temperatury oleju. Ma swój wtyk za silnikiem troche wyżej. Odpowiada za działanie, bądź nie klimatyzacji (jesli ja posiadasz)
Prędkościomierz działa tylko licznik Km nie, poprzedni właściciel mówił, że jak walnął w konsole reką to działał ale potem przestał na amen:p a samego licznika pewnie nie da się wymienić tylko jak już to cały ?
Da się wymienić bez problemu - licznik km (te bębenki) odłącza się bezproblemowo od samego prędkościomierza. Kwestia tylko czy da się taki kupić Może celuj w jakieś uszkodzone liczniki za grosze
A podejrzewam że i naprawić się da, ja bym rozebrał i porządnie wszystko wyczyścił, ewentualnie poprawił luty. Jeśli rzeczywiście jest tak jak mówi poprzedni właściciel - walnięcie mu pomaga, to jest bardzo duża szansa na ożywienie dziada.
Wskazana jest cierpliwość i pewnie przyda się zimna puszka
Posiadam klimatyzacje i własnie jak kupowałem to się nie załącza. Dzięki wielkie jeden problem mniej. A co do licznika to jak sprawa wygląda? trzeba cały wymieniać?
[ Dodano: Pon Lut 13, 2012 16:09 ]
A może ktoś wrzucić foto podłączenia tego czujnika bo byłem teraz w aucie i nie moge znaleźć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum