Pomógł: 74 razy Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 625 Skąd: Opole
Wysłany: Nie Lut 12, 2012 15:14
szymon61 napisał/a:
predkość 160km/h do 230km/h
jeżeli się nie mylę, to R75 ma ogranicznik prędkości do 192km/h. Na liczniku jest wtedy trochę więcej - około 210km/h. Ale jednak nie 230km/h, co sugerowałoby, że komputer już został "zawirusowany" i przy okazji ściągnięty limiter prędkości. Box'y z zasady dodaje się do aut, w których chip nie był robiony. Być może dodałeś box do chipowanego auta i to trochę za dużo na raz.
Silnik mi gasnie jak sie nagrzeje , na kompie wywala mi ( Czujnik połozenia wałka rozrzadu ) wiec wymienilem i nadal to samo raz po raz tez nie chce odpalic w ogole Nie wiem co mam juz robic Pojawia sie chcek engine i znaczek kontroli trakcji . Postoje 10 min i znowu odpali na 5 i tak caly czas jak jest rozgrzany . Byl tez przepalony bezpiecznik od tego czujnika
Co nastepne byscie proponowali do sprawdzenia panowie ?
Skoro czujnik wymieniłeś, zakładam że na 100% sprawny (można to chyba sprawdzić multimetrem - nawet jeśli jest nowy ale chiński zamiennik to podobno cuda się dzieją), to P0340 może sugerować inny elektryczny problem na tym obwodzie. Mówisz, że wymieniałeś też bezpiecznik. Sprawdzałeś, czy ten nowy jeszcze trzyma? Sprawdź ciągłość obwodu na przewodach z czujnika i czy przewody z czujnika i wiązka, z której przychodzą się gdzieś nie przetarła.
_________________ "Mówisz, że możesz - to możesz. Mówisz, że nie możesz - to nie możesz.
Więc sobie wybierz."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum