Wysłany: Pon Lut 13, 2012 22:56 [r25] Deska rozdzielcza
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam, Czy ktoś z was ściągał deskę rozdzielczą przy 200` albo 25`tce Wiem, że zaraz mi zaśpiewacie by zajrzeć w Rave, ale kurde przeglądam i nie moge znaleźć w rave nic odnośnie deski rozdzielczej.. Słyszę że coś pod deską rozdzielczą z prawej strony mi hałasuje, dźwięk przypomina jakby podkładki pod śrubką która jest lekko odkręcona..
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 22:56 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
nie wiem czy Cię to zbawi ale mam parę fotek ostatnio rozbieranego mojego R przy wymianie tapicerki, niestety nie powiem Ci jak to rozebrać bo robił mi to Tomi z Pilzna a ja się modliłem, żeby wszystko zadziałało
Wysłany: Wto Lut 14, 2012 12:24
Okey, dzięki teraz wiem jak to wygląda od środka Jak widać, jest rozbierania sporo żeby sie dostać do wnętrza.. Nie wiem czy warto mi odkręcać wszystko pod jedną śrubkę a jeszcze się okaże, że to nie to, zastanowię sie..
Okey, dzięki teraz wiem jak to wygląda od środka Jak widać, jest rozbierania sporo żeby sie dostać do wnętrza.. Nie wiem czy warto mi odkręcać wszystko pod jedną śrubkę a jeszcze się okaże, że to nie to, zastanowię sie..
najłatwiej wsadzić łapę jak drga i wybadać co i jak, u mnie spinka się odpięła którą właśnie tak wybadałem bez rozbierania dechy, zapiąłem i brzęczenie znikło
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 14:01
No robie dokładnie tak z tym radiem, ale mimo wszystko wiem że coś tam brzęczy Ten panel też miałem ściągnięty, tak samo schowek i dalej nie moge znaleźć
Najpierw Panel środkowy, schowek kierownice i przełaczniki pod kieronicą i licznik.
Odpinasz wiązkę deski od skrzyni z bezpiecznikami - 2 szerokie wtyczki.
A później
2 x śruba klucz 10mm po bokach pod zaślepkami
1 x śruba klucz 10mm po lewej sronie nad rączką otwarcia maski
1 x śruba klucz 10mm na środku konsoli obok przewodów SRS
1 x nakrętka klucz 10mm - pod zegarkiem za zaślepką
1 x nakrętka klucz 10mm - pod schowkiem
1 x śruba klucz 10mm po prawej pod schowkiem
Pomógł: 5 razy Dołączył: 08 Sie 2011 Posty: 102 Skąd: Radom
Wysłany: Pią Gru 16, 2016 11:05
Odkopię i podepnę się
Czy element zaznaczony na zdjęciu jest demontowalny od reszty deski rozdzielczej? Chodzi o ten fragment gdzie montowany jest przełącznik sterowania lusterek i korektor zasięgu świateł. W zeterku mam ten element pęknięty i pomyślałem, że przełożę z 200. No właśnie, da się? Jak się do tego zabrać? Czy będzie pasował z R200 do ZR MkII?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum