Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
Witam wszystkich forumowiczów. To jest mój pierwszy temat... Dużo tematów jest na temat sprzęgła do Rovera ale nie znalazlem dokładnej odpowiedzi... Chodzi o to, że zaczeło się od tego że nie mogłem wbić biegów podczas odpalonego silnika... Więc wymieniłem płyn i odpowietrzyłem dosyc dobrze caly układ (co za idiota nie dal odpowietrznika). Tak czy inaczej po wymianie płynu zaczelo wszystko dobrze chodzić tak jak powinno ale po przejechanych ok. 20km w tym po mieście to dziś rano jak chcialem ruszyc to juz nie moglem wbic biegu:/ Doszlem do wniosku, że pompka jest niewydolna... Chociaz raczej nic nie cieknie... I teraz moje pytanie brzmi co z tym zrobic?? Kupic uzywaną pompke na allegro czy tez nową nie wiem gdzie, czy też czytalem na tym forum gdzies ze od deawoo lanosa... I wtedy wymienic i pompke i wysprzeglik w rozsądnej cenie:) Czy tez moze regenerowac?? Chociaz gdzies przeczytalem ze obudowa jest plastikowa i to nie wiele daje... Czy tez może macie inne pomysly?? Z góry dziękuje za wszystkie wypowiedzi i pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony przez szoso Pią Lut 17, 2012 15:17, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 15:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Dzięki za podpowiedź:) sam bym na to nie wpadł ale pytałem brata który demontował wysprzęglik na dole i mówi że mógł ruszyć o pare cm tą łapą czyli wygląda na to, że wszystko z nią ok:) mam pompke i wysprzęglik od fiata 125p mam zamiar ten zestaw zamocować:) słyszałem że już ktoś tak robił... Może jakieś podpowiedzi...??
tu:
http://forum.roverki.eu/v...7&highlight=125
masz zdjęcia tamtego wsysprzęglika. Może spróbuj się skontaktować z kolegą, który to wrzucał, bo póki co nic więcej w tej kwestii nie wiemy:/
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum