Wysłany: Pon Lut 13, 2012 08:42 [R200] Centralny zamek
Typ: i Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 8v Rok produkcji: 1998
Witam !
Mam roverka bez centralnego zamka 3d pytanie moje brzmi. Czy da się podpiąć centralny pod pilota od alarmu? Jeśli tak to co muszę kupić? Czy będę miał już poprowadzone kable w drzwiach i bagażniku do podpięcia siłowników? Z góry dziękuję za pomoc.
SPAMU¦
Wysłany: Pon Lut 13, 2012 08:42 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jeśli masz pilot to i masz centralny zamek. Sprawdzałeś bezpiecznik pod maską
Niestety to raczej nie jest regułą
Dwa razy spotkałem się z modelami 214i i 214Si gdzie był pilot a nie było centralnego zamka. Siłowników nie było w drzwiach i w klapie. Możliwe, ze to przypadek i ktoś to zdemontował ale wątpię żeby sie komuś chciało wyciągać siłownik z klapy i z drzwi po odcięciu centralnego.
Najprościej będzie Ci ściągnąć zaślepkę na klapie i sprawdzić czy jest tam popielaty siłownik podłączony do zamka klapy.
Musze zerknąć pod zaślepke klapy czy jest siłownik, bo jedyne co moge robić pilotem to sterować alarmem.
[ Dodano: Sob Lut 18, 2012 18:23 ]
Witam ponownie! Porobiłem dziś fotki pod zaślepką tylnej klapy i wydaję mi się że nie ma siłownika jest tylko zwykły zamek na lince. Czy wystarczy jak kupię siłowniki na alledrogo do drzwi i tylnej klapy? Czy mam już przewody żeby te siłowniki podpiąć?
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Kwi 2008 Posty: 485 Skąd: Góra
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 19:06
Niemasz siłownika w klapie i w dzwiach zapewnie też nie.
Kabli również nie ma. Na zdjęciu, zaznaczyłem miejsce gdzie powinien być siłownik, tzn tą część powinien ciągnąć....
Ja też nie miałem. Siłowniki zwykłe z allegro.
Musisz przeprowadzić kable z klapy i z dzwi pod kierownicę tam jest centralka od immo taka czarna plastikowa puszka z dużą wtyczką z kolorowymi kabelkami.
Podpinasz siłowniki czyli dwa kable pod pomarańczowy i różowy które są w tej wtycze od tej puszki immo, wtedy pilot oryginalny będzie otwierać i zamykać.
Nie pamietam który kolor otwiera, który zamyka. ale możesz próbować Pamiętaj Różowy i Pomarańczowy to pod te podpinasz siłowniki.
Bezpiecznik 20A jest pod maską silnika, Ewentualnie może się spalić, to żebyś nie szukał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum