Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1995
witam jak zdjac boczek drzwi ? zaczal mi stukac ogranicznik drzwi i doprowadza mnie to do szalu bo odglos taki jakby ktorys ze sworzni nawalal a mam nowe.
_________________ mathew
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 13:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Powinny się nadawać zacznij od dołu złap go i pociągnij do siebie później tą samą czynność powtórz w innych miejscach boczka ja rozbierałem już kilka razy i są całe.
Mateooo25 a jak chcesz naprawic ten ogranicznik, bo mi tez trzeszczy. To cos pomoze jak zdejmiesz ten boczek?
nie wiem czy cos pomoze,nie wiem jak to wszystko w srodku wyglada przekonam sie jak zdejme czy tam od srodka jakis dostep jest czy zabudowane a jak nie to inaczej bede kombinowal
1. Uchwyt boczka, są tam dwie śruby. Tu sprawa jest prosta odkręcić i wsio.
2. Teraz klamka, pod czarną małą zaślepka jest jedna śruba - odkręcamy. teraz trzeba odhaczyć cięgno od klamki, jest tam takie plastikowe zabezpieczenie, trzeba uważać żeby nie połamać - delikatnie przy pomocy małego śrubokręta.
3. Plastikowa spinka, w górnym prawym rogu boczka, pod trójkątem lusterka - trzeba delikatnie podważyć płaskim śrubokrętem.
4. Spinki po obwodzie boczka, jest ich pewnie z 10. Najlepiej zacząć od prawego górnego rogu, tam gdzie była plastikowa spinka - wkładamy szeroki płaski śrubokręt pomiędzy blachę a boczek i podważamy, delikatnie ale zdecydowanie.
Przed zdjęciem boczka warto zdjąć trójkątną zaślepkę lusterka, trzeba ja pociągnąć do siebie, jest tam jeden metalowy zatrzask. Montujemy wszystko w odwrotnej kolejności, dodam jeszcze, że łatwiej zakłada się tapicerkę przy opuszczonej szybie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum