Wysłany: Sob Lut 18, 2012 19:50 [Acord 2.0 tdi] Dużo pali
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1998
witam moje autko zaczelo wyjatkowo duzo palic po zrobieniu 90 km 1/4 ubywa masakra nigdy tak nie palil zawsze lykal 6 max 7 litrow a teraz to sam nie wiem ...filtr powietrza i paliwa nowy termostat wymieniony nie wycieka co moze byc przyczyna
SPAMU¦
Wysłany: Sob Lut 18, 2012 19:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Sprawdź jednak dokładnie czy nic nie wycieka .... wężyki powrotne od wtryskiwaczy lub pod podłogą wężyki od baku. Wszytskie znane mi przypadki takiego zachowania wiązały się z jakimś wyciekiem. Możesz jeszcze sprawdzić czujnik temperatury silnika ... ale ten co daje info do komputera Próbowałeś odczytać (wybłyskać) błędy kompa
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 12:54
Sprawdź węże powrotne przy wtryskiwaczach. Mialem podobnie. Wycieku na gołe oko nie było widać. Dopiero po odpaleniu silnika zaczęło trskać ropą i to tak że leciała poza samochód. te węzyki nie sa drogie bo ja płaciłem chyba 3zł. za metr tego cuda a spalanie odrazu spadło.
P.S. Tylko nie zapomnij o odpaleniu silnika bo na zgaszonym to nawet kropli nie było widzać że leci.
POWODZENIA
Pomógł: 14 razy Dołączył: 17 Sie 2010 Posty: 311 Skąd: silesia
Wysłany: Czw Lut 23, 2012 09:09
nie sa za duze - sa w sam raz. u mnie po zakupie byly 185/65r15 chyba i pozmianie na normalny rozmiar 205/55r16 wiekszy komfort w prowadzeniu, lepsze trzymanie w zakretach i spalanie spadlo z 6,5 do okolo 6,3
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum