Wysłany: Pią Lut 24, 2012 19:33 ALPINE CDE-9882Ri - jak podłączyć pod kierownicy
ALPINE CDE-9882Ri
W opisie producenta jest "mozliwość podłączenia pod kierownicę" .
Potrzebna mi bedzie jakaś kostka, przejsciówka by podłączyc pod R75? Ktoś miał do czynienia z tym radiem ?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 19:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Niestety, to radio wymaga konwertera, bo jest sterowane cyfrowo. Ten mały mini-jack Nr. 20 na schemacie w instrukcji właśnie jest wejściem sterowania od konwertera.
Już kilka razy pisałem, że Alpine z adaptatywnym sterowaniem od kierownicy pasuje bez żadnych konwerterów, ale miałoby to być radio z serii CDA, na przykład CDA - 117Ri. W każdym przypadku trzeba sprawdzac czy ma adaptatywne sterowanie - trzy przewody oznaczone jako Adaptive Steering Remote control In1 i In2, i masa sterowania.
Powiem tak - nie wiem Musiałąby być przejściówka specjalnie do R75 żeby na pewno działało. Sprzedaj to Alpine i kup jedno z tych co wymieniłem w sąsiednim temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum