Wysłany: Pią Lut 24, 2012 22:14 [R25] Pokrętło od nawiewu
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: wszystkie Pojemnosc silnika: wszystkie Rok produkcji: 2001
Witajcie. Ostatnio jechałem ze znajomym, chciał wyłączyć/zmniejszyć siłę nawiewu. Musiał za mocno przekręcić, bo później zobaczyłem, że wskaźnik pokrętła jest daleko niżej niż "off". I teraz poniżej "off" mam nawiew "1", na "off" mam "2" i tak dalej..czy tam jest linka którą wystarczy naciągnąć lub poprawić, by wskazywało poprawnie? Jak to poprawić?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Lut 24, 2012 22:14 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
ustaw na wyłączony nawiew i pociągnij mocniej pokrętło do siebie. Wyciągniesz ten okrągły plastik. włóż go na miejsce tak aby się zgadzało, miejmy nadzieje że nie pękł ten plastik pod spodem tylko po prostu przeskoczył
a jak pękł to ja zrobiłem u siebie tak:
nitka ciasno owinąłem i koszulką termokurczliwą wziąłem i działa,ale pokrętło mi poszło od regulacji temperatury
Pewnie pierolnął plastik w pokretle wiec albo klejenie ktore nie wyda na dlugo albo nowe pokretlo alboooo...... robisz tak jak ja wyjmujesz pokretlo z regulacji zimne/cieple ustawiajac wczesniej na cieple bo zima , i wstawiasz w miejsce zepsutego i cieszysz sie z jazdy hehe
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga edycji :.
Ja to najzwyczajniej w świecie pospawałem Lutolą z siatką wzmacniającą i juz 4-ty rok hula, aż miło.
Wcześniej były patenty na drut przez poprzedniego właściciela.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum