Wysłany: Sob Lut 25, 2012 11:57 [ Rover 600] wyciek ze skrzyni biegów
Typ: Ti Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1997
Witam dziś po powrocie z pracy zastałem kałuże oleju ze skrzyni podejrzewam że albo półoś wyskoczyła albo walnął Simering już wcześniej pisałem że mam problemy z wrzucaniem biegów ale w temperaturach ujemnych, w ostatnie ciepłe dni było okey aż tu nagle defekt poniżej foto usterki czy ktoś z was może naświetlić o co chodzi dokładnie?. Odrazu jeśli mógłbym prosić jaki olej zalać do PG1? gdzie go kupić? i ile powinno sie go wlać? czekam na info pozdrawiam
wcale nie musi
MTF94 to właśnie 75w80 przecież, takie ma parametry a MTF94 to tylko nazwa oleju producenta Texaco, zastosowanie oleju innego producenta nie grozi wybuchem skrzyni
Mam jeszcze pytanie gdyż zakupiłem taki olej jakw linku ponieżej razem dwa litry wiem że po spuszczeniu starego oleju wchodzi 2.2 ale narazie 2 litry musza dać rade bo w tej chwili jest na tyle skomplikowane gdyz nie ma w mnie w PL
Witam ponownie dziś będąc u mechanika bez auta w jednej firmie powiedzieli że sie nie podejmuja bo nie maja części do rovera w drugi mechanik zaczał mi wyliczać simering 80euro itd itd i skończyło sie na 800smiu set euro wydaje mi sie troche dużo jak za taka usterke:) dopoki nie wjade na kanał nie będzie wiadomo co poszło można sie tylko domyślać co według was mogło sie grubiej rozwalić sądząc po zdjęciu obiawy były takie że wjechałem na jedynce na podwórko normalnie jak zawsze i pózniej wylal sie olej próbując poruszać tym chodzi wzdłużnie na odcniku 2cm i wyleciały elementy plastikowe nie w całości (co to może być simering? jest gumowy?) dlaczego ta półoś tak lata nie mam pojęcia?
Ciężko z jezykiem mechanicznym niemieckim jedyne co mi przychodzi na mysl to zamówić sobie w Polsce simering i ew wieloklin przegłubu olej już mam i z tym udać sie dopiero do mechanika żeby coś z tym zrobił bo częsci tutaj 4razy droższe bynajmniej ten simering 80e to już troche może ktoś pomóc w tej sprawie czy komuś padło to samo co u mnie?
poniżej foto elementów jakie wyleciały a raczej ich część są z twardego plastiku bądz coś w ten deseń
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum