Pomógł: 2 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 163 Skąd: Z KOBRY
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 18:42
ADAŚ a jak ja mam to Zrobic?! Kiedy zdejmuj spodszybia tą zaślepke (maskownice) tweeterów ! to niewidze zadnego kabla prowadzącego na zewnątrz... coś jest nie tak skoro niema ?!
ADAŚ a jak ja mam to Zrobic?! Kiedy zdejmuj spodszybia tą zaślepke (maskownice) tweeterów ! to niewidze zadnego kabla prowadzącego na zewnątrz... coś jest nie tak skoro niema ?!
U mnie tez kiedys nie bylo , ale przy pomocy stalowej linki (takiej jakiej sie uzywa do hamulcow w roWerze) i przy odrobinie cierpliwosci da sie przeprowadzic przewod elektryczny.
Z autopsji wiem, ze nie oplaca sie tam montowac zadnych tweeterow(zmarnowalem czas i pieniadze) poniewaz gniazda sa zle ustawione/pod zlym katem. Grac bedzie, ale za wiele muzyki stamtad nie uslyszysz. Ja u siebie dokupilem zestaw glosnikow firmy JBL z odseparowanymi tweeterami. Glosniki wiadomo gdzie poszly, natomiast te dwa malenstwa zamocowalem na trojkatnych maskownicach srob lusterek. Estetycznie to zle nie wygladalo, a i efekt byl zadowalajacy
Pozdrawiam
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
witam
Proszę o jakaś poradę jak zamontować oryginalne głośniki na tylną półkę w roverze 600. Kupiłem oryginały bo stare prawdopodobnie wymontował poprzedni właściciel, niestety nie chcą wejść od góry a nie chce rozerwać półki(otwory są za małe). Należy ją zdemontować czy istnieje jakiś prostszy sposób ?
Przeszukałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi.
niestety nie chcą wejść od góry a nie chce rozerwać półki(otwory są za małe).
Musiales kupic jakies niewymiarowe, albo po prostu brak ci plastikowego pierscienia mocujacego , pobaw sie MDF-em , jest dosc miejsca. Swego czasu montowalem u siebie owalne Sony Xploid i pasowaly (weszly w orginalne pierscienie mocujace)........................ jesli cie zle zrozumialem i tobie chodzi o otwory pod maskownicami to musisz polozyc siedzenia, usiasc na nie i jedna reka podnosic tapicerke , natomiast druga wsuwac powoli glosnik
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
hmmm głośnik dokręcamy do plastikowego uchwytu/mocowania głośnika, potem to mocowanie wkładamy od góry i przykręcamy 3ma śrubami od dołu (najlepiej mieć to mocowanie, dokupić ewentualnie) bo wtedy wszystko pasuje ładnie zarówno głośnik w mocowaniu, jak i mocowanie na półce tylnej (śrubki itp.) można głośnik i mocowanie uszczelnić sylikonem
właśnie myślałem o odseparowanych, ale nie chce gwizdków montować w słupki, chce żeby wnętrze auta wyglądało oryginalnie, a wrzucanie wysokotonowych pod szybę nie będzie łatwe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum