http://moto.allegro.pl/us...2094048499.html
możesz wymienić samą uszczelkę i uszczelke pod kolektor wydechowy, bo to konieczność. jeśli chcesz coś więcej to na 1 miejscu bym zastanowił się nad pompą wodną i paskiem rozrządu, a potem nad uszczelkami wałków itp. no chyba że się już poci. uszczelka kol ssącego to najlepiej stara na silicon, będzie pewne, a uszczelka na górną pokrywę może być nowa, lub jak chcesz pobawić się siliconem to też można. ja nigdy nie kupowałem i składałem na sucho i nie leciało.
co ciekawe nie zaowazylem oleju w plynie chlodzacym .Mam zamiar kupic uszczelke od kolektora ssacego i kolektora wydechowego wymienie zloze i zobaczymy co bedzie dalej .Napisze we wtorek co i jak moze obejdzie sie wymiany uszczelki pod glowica :)mam nadzieje
nie musi być płynu w oleju albo oleju w płynie. może dmuchać kompresją w układ,może spalać płyn,może być wyciek płynu z głowicy na zewnątrz. to wszystko tez HGF
no dobrze ale wytlumaczcie mi .Dlaczego jak wzial mi caly plyn chlodniczy z baniaka wiec dolalem teraz przejechalem ok 150 km i nic mi nie ubylo a wtedy przy 120 km mi wzial caly baniak .Dlaczego raz bierze raz nie? A moze to byc przyczyna pompy wodY
Podsumowując:
Czeste branie plynu chlodniczego
Majonez na korku wlewu oleju
Auto szarpie leko przy malej predkosci podczas dodania gazu i puszczania
Zero wycieków
Brak oleju w plynie chlodzacy
Brak bialego nalotu na bagnecie
no dobrze ale wytlumaczcie mi .Dlaczego jak wzial mi caly plyn chlodniczy z baniaka wiec dolalem teraz przejechalem ok 150 km i nic mi nie ubylo a wtedy przy 120 km mi wzial caly baniak
pablo773, nie wiemy, te silniki to wielka zagadka. Nie tylko ty masz ten problem.
pablo773 napisał/a:
Czy na pewno to HGF?
Przecież ci od początku tematu pisze, żebyś dokładnie sprawdził czy to uszczelka pod głowicą.
pablo773 napisał/a:
A moze to byc przyczyna pompy wodY
Jak najbardziej. Odkręć osłonkę rozrządu i obadaj sprawę.
temat do zmkniecia okazalo sie ze ubytek plynu chlodzacego bylo przez ...... koreczek w zbiorniczku wyrownawczym.A biala maz to przez to ze co rano 2 km do pracy jezdze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum