Ja bym nie ryzykował. Nie wiadomo co to jest i jakiej jest jakości. Ja w styczniu do swojego kupowałem w TomaTeam ten termostat: http://www.tomateam.pl/sk..._dzial=-&c=1550 i wsio jest w porządku.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
piszą na aukcji ze jest firmy waxstat a oni wkładali takie na pierwszy raz w fabryce
[ Dodano: Nie Mar 04, 2012 20:59 ]
a powiedzcie mi czy jak rolka paska rozrządu ma minimalny luz max 1mm czy też trzeba wymieniać czy tylko nowy pasek iii narazie bedzie ok???
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Nie Mar 04, 2012 22:08
KWT napisał/a:
a powiedzcie mi czy jak rolka paska rozrządu ma minimalny luz max 1mm czy też trzeba wymieniać czy tylko nowy pasek iii narazie bedzie ok???
Jesli owy luz jest góra-dół to obowiazkowo wymieniaj . Jesli na boki to jeszcze ujdzie .
Zaraz mnie tu zjada. ale co tam .Jesli masz kase to wiadomo nie szczedz na rozrzad.
Zreszta wymienia sie to raz na kilka lat /tysi wiec mozesz odrzałowac i kupić konkretniejszego.
Jesli owy luz jest góra-dół to obowiazkowo wymieniaj . Jesli na boki to jeszcze ujdzie .
jeśli chodzi o luz to nawet nowe rolki go mają, stara rolka u mnie miała minimalny luz dosłownie może do 1mm, trochę się zdziwiłem biorąc w łapy nowy napinacz INA, luz był taki sam
Pomógł: 41 razy Dołączył: 15 Sie 2007 Posty: 1184 Skąd: Piotrków Tryb
Wysłany: Pon Mar 05, 2012 10:00
szoso napisał/a:
kadzaf napisał/a:
jeśli chodzi o luz to nawet nowe rolki go mają, stara rolka u mnie miała minimalny luz dosłownie może do 1mm, trochę się zdziwiłem biorąc w łapy nowy napinacz INA, luz był taki sam
Wiadomo tak samo jak sa łozyska z róznymi luzami, (pod wpływem obrotów oraz wytwarz ciepła luz zmniejsza sie .przykładem moga byc lozyska z luzem c3,c4,c5..) )
[ Dodano: Pon Mar 05, 2012 19:10 ]
chałbym was spytac jeszcze odnosńie rozrządu mam zablokowany na znakach i chce wymienić od strony paska klinowego górne koło jest zablokowane na znaku a nadole są jeszcze jakieś w ravie jest tylko góra pokazana a tam wiem że jest pompa wody i rolki ...pozdrawiam
wymieniać, nie jestem zwolennikiem wymiany tylko samych pasków
ja mam rolki INA, nie chciałem kupować dziadostwa którego nazwy nawet nie znam
co to blokady to przy kole zamachowym się blokuje wiertłem 6,5mm http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=24994
pompa wody nie chodzi na rozrządzie w tym silniku tylko jest napędzana od pompy wspomagania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum