Wysłany: Wto Lut 28, 2012 22:33 [MGF] Wymiana zegarka i wskaźnika temperatury oleju
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2000
Witam, krótkie pytanie. Jak zdemontować centralny panel aby wymienić zegarek i wskaźnik temperatury oleju ? Mam już części na wymianę ale boję się że coś uszkodzę przy demontażu. Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny. A może ktoś to z Was Warszawiaków przerabiał i pomoże w realu (chętnie podjadę i DUUUŻE piwo postawię z pomoc)
Ostatnio zmieniony przez podstoli Sro Lut 29, 2012 06:43, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 22:33 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Maj 2011 Posty: 92 Skąd: Kraków
Wysłany: Sro Lut 29, 2012 19:28
Najpierw wypinasz z zatrzasków plastiki wokół lewarka, potem idąc do góry wypinasz delikatnie ramkę i... tyle Zanim to zrobisz wyciągając kratke nawiewu można odpiąć kable od zegara i wskaźnika temperatury. Ja to robiłem w moim MGF po lifcie (różni się troszke wnętrzem) i nie miałem większych problemów. Musisz wypinać zatrzaski z wyczuciem Jak już wyjmiesz ramkę to oba wskaźniki trzymają się chyba na 3 śróbkach, może 4... nie pamiętam Odkręcasz je od ramki, przykręcasz nowe i po sprawie
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Dzięki Kolego - udało się. Podchodziłem do tego jak pies do jeża bo nie lubię takiej grzebaniny (zawsze sobie kaleczę paluchy ). Teraz śmiga wszystko jak należy. Jaja były z kablami przy zegarze ale metodą prób i błędów (i zjaranych dwóch bezpieczników ) poszło ....
Elektrykiem (mechanikiem) nigdy nie będę to wiem na 100%....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum