Wysłany: Sro Mar 07, 2012 20:21 [MG ZS 180 2,5 V6] Jaki akumulator?
Typ: V6 Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 2.5 Rok produkcji: 2003
Witam. Jak w temacie. Jaki aku macie Panowie w swoich ZSach? Jaki będzie pasował? Chodzi mi o markę i model. U mnie siedział varta d21 60ah 640 A blue dynamic.
Z góry dziękuję
Pzdr
SPAMU¦
Wysłany: Sro Mar 07, 2012 20:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Ja bym Ci polecił: Centra Futura CA602 60Ah 600A, dośc dobra marka akumulatorów sam mam centre w R420 SDi i nie narzekam jak do tej pory Dobry akumulator to i cena wyższa
_________________ "Whatever the mind of man can conceive and believe, it can achieve."
Ja jakiś czas temu kupiłem do Roverka 200 polski akumulator AutoPart 60Ah 570A, chciałem Boscha albo Vartę, ale ten polecił mi znajomy mechanik, na internecie też przeczytałem o nim sporo pozytywnych opinii, no i jest tańszy o około 100zł od tamtych więc się skusiłem. Do tej pory jest wszystko ok, palił bez problemu nawet w największe mrozy, a auto stoi pod chmurką.
Ostatnio zmieniony przez KNA Czw Mar 08, 2012 15:02, w całości zmieniany 1 raz
Ja w Roverku 45 mam 470A (z takim akumulatorem już kupiłem) i nie ma żadnego problemu. Poza tym wydaje mi się, że nie warto wydawać niewiadomo ile na akumulator, bo czy to będzie Bosch czy jakaś mniej znana marka, to i tak wszyscy robią teraz swoje produkty żeby wytrzymały tyle ile mają gwarancji, czyli przeważnie 2 lata, a po nich jak padnie to i tak będzie do wywalenia. Ważne tylko żeby nie kupować jakiejś chińszczyzny, bo słyszałem już o przypadkach, że takie aku robiły nie małe spustoszenie w autach.
Nie porównujemy, tylko ja napisałem, że mam przy silniku 1.6 470A co wydawało mi się, że może być trochę mało, ale nie ma najmniejszych problemów, a do ZS-a 180 to wiadomo, że musi być większy, ale też nie przesadzajmy, bo to nie jest czołg. Poza tym, koledze Invisible chyba chodziło głównie o markę aku, ale tak jak napisałem, nie warto płacić za "markę", jak można mieć to samo taniej, chyba że niektórzy dalej żyją w przekonaniu, które się sprawdzało kiedyś, że co markowe to dłużej posłuży. Co do mocy samego akumulatora to 600-700A powinno w zupełności wystarczyć.
Nie porownujmy ZS do 75, która ma nawaolone elektroniki 3x za dużo i tam bez ogromnego i mocnego aku nie ma się co zabierać ja mam Boscha 60AH nie pamietam ile A, ale kreci ok. Jak mi się rozleciał z dnia na dzien akumulator, to założyłem aku z Malucha (F126P) i też jeździł elegancko, pomimo tygodniowego stania na załączonym alarmie odpalił elegancko
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum