Wysłany: Pią Mar 09, 2012 23:24 [200] Problem z działaniem nawiewu
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Witam
Jako nowy posiadacz Rovera 200 1,4 Si z 1998, mam takie pytanie dotyczące nawiewu ( przeglądałem forum nie znalazłem nic co by dało mi odpowiedź), działa mi nawiew w każdej temperaturze na każdej pozycji strumienia działania, ale dopiero od poziomu 3 mocy. Co może to powodować ? Jest to trochę denerwujące gdy po treningu zmęczony wsiadam i by nie parować muszę ostawiać nawiew na 3 i hałasować nim głośniej niż radio
Dziękuję za wszelkie podpowiedzi
SPAMU¦
Wysłany: Pią Mar 09, 2012 23:24 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Witam wszystkich
Jestem nowy na forum ale znam tą przyczynę
tak jak wcześniej kolega mówił musisz wyjąc schowek , odkręcić 2 wkręty i wyciągasz te 3 rezystory:)<są to takie 4l ub 3 spiralki>.One prawdopodobnie będą przerwane , musisz naciągnąć delikatnie te co są przerwane i przylutować do odpowiednich styków:)Efekt jest zadowalający bo działa <kapkę mocniej wieje na każdym biegu ale to nie przeszkadza:)
Powodzenia:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum