Wysłany: Sob Mar 10, 2012 22:26 [Freelander TD4] Klimatyzacja
Typ: TD4 Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2001
Witam !
Jak w temacie
Zbliża się wiosna a po wiośnie lato, i pomyslałem o serwisie klimatyzacji w landku.
Konkretnie do sedna, jak kupiłem autko w lato 2010 to klima chłodziła idealnie... teraz juz raczej bida. Nie mam się co dziwić bo serwis klimy omijalem z daleka;D Pewnie czynnik chłodzący do wymiany/uzupełnienia. No cóż zaniedbałem...a klime w aucie mam pierwszy raz i teraz proźba do Was drodzy koledzy ! Na co powinienem zwrócić uwage w Ladzie przy tym zabiegu ? Ja zamieżam przeprowadzić następujące czynności:
odessanie starego czynnika i oleju/uzupełnienie nowym, odgrzybianie klimatyzacji ozonem, sprawdzanie szczelności (ciśnień) układu azotem, i zastanawiam się czy wymienić osuszacz ? np. taki jak ten: http://moto.allegro.pl/os...2119143823.html czy warto ten filtr wymieniać
i oczywiście wymienię filtr kabiny;D
czy coś pominołem i czy taki serwis w freelanderze jest skomplikowany i warto szukać serwisu gdzie mają do czynienia z takimi autami czy raczej jest to standardowa usługa jak przy większości aut ?
Mam nadzieje że nie zapomniałem o niczym
Pozdrawiam i oczekuje na porady
SPAMU¦
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 22:26 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jak będziesz zmieniał czynnik warto zmienić oringi w klimatyzacji bo jak nie jest klima dłużej używana to lubią polecieć a kosztują grosze.
Dostaniesz u każdego dystrybutora części Kager.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum