Wysłany: Czw Mar 15, 2012 11:22 [Rover 416si]Problem z silnikiem
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1997
Witam,
Jakis czas temu kupiłem Rovera 416si 1997r. w benzynie. Po pewnym czasie użytkowania zauważyłem, że auto ma problem z odpalaniem, a póżniej zauważyłem również brak mocy względem możliwości autka. Tak więc postanowiłem zmierzyć ciśnienie na cylindrach i na dwoch wyszlo 6 Atm. zaś na pozostałych dwóch 9 Atm.
Jako, że zbliża się wiosna, chciałbym w miare szybko i sprawnie załatwić ten temat, więc pytanie do was:
Czy lepiej kupic drugi silnik z przekładka czy może pobawić się w wymianę osprzętu w tym starym?
Z góry dzięki za wszelkie sugestie
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez sTERYD Czw Mar 15, 2012 11:33, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 11:22 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Jako, że zbliża się wiosna, chciałbym w miare szybko i sprawnie załatwić ten temat, więc pytanie do was:
Czy lepiej kupic drugi silnik z przekładka czy może pobawić się w wymianę osprzętu w tym starym?
jeśli kupisz silnik z przekładką wyjdzie Ci nieco drożej ale gwarancja rozruchowa jest w takim przypadku jak najbardziej wskazana
a moze jak i tak chcesz wstawiac inny silnik, warto było by rozebrać ten co masz, może sie okaże że naprawa nie była by kosmicznie droga, a wtedy bedziesz wiedział ze masz silnik sprawny w 100%, czego o używce nigdy nie bedziesz mógł powiedzieć, chyba że także zrobisz mu remont generalny
no własnie biore sie za rozbieranie tego silnika puki co zobaczyłem ze pierscienie są do wymiany zobaczymy co dalej wyjdzie w praniu. A z tą wymiana silina tez mi sie o tak o ten pomysł widział powniewaz nie wiadomo w jakim stanie bym kolejny kupił no ale tak doradził mi pierwszy lepszy mechanik do którego go wstawilem pewnie nie chialo mu sie grzeba w to i kazal mi szukac nowego silnika a teraz mam troche wolnego czasu wiec postanowilem sie samemu do niego dobrac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum