ja miałem 6mies w Liberty, wyliczyli mi 260zł OC+NNW+pakiet szyb na 2500zł, po pół roku chciałem przedłużyć na rok a Pani mi mówi 760 czy tam 800zł, mówię hallo o co kamanuje, na pół roku 260zł to na rok 520zł logiczne, no może + rabat za kontynuację 499zł, a tu ni chu chu... nie dogadałem się, poszedłem do mBanku i mam za 423zł...
tak czy siak bierze się gdzie taniej, ja z LD nie miałem problemów, ale też nic od nich przez te 6mies nie chciałem
_________________ Rover 600 2.0 SDi 99'
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 15, 2012 16:46 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Akurat mój post był skierowany o jeden wyżej
I tyczył się wypowiedzeń
ale owszem masz rację jeśli chodzi o potwierdzenie polisy, aczkolwiek teraz, nie trzeba mieć pieczątek i ustawa pozwala wydrukować potwierdzenie polisy z meila.
A wie ktoś może w której ubezp. nie ma punktu że pojazd będzie kierowany przez osobę ponieżej 25roku zycia? bo np proamie za ten punkt jest ponad 200zł większa składka... a co grozi jeśli np. wykupie to ubezp. z zaznaczeniem ze poj. nie bedzie kier. osoba poniżej 25r. życia a w praktyce będzie nim jeździć cały czas i dojdzie do kolizji z mojej winy?
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Nie Mar 18, 2012 13:11
Chyba wszędzie to jest i wychodzi z reguły 30% zwyżki w polisie.
Jeżeli osoby poniżej 25roku życie nie ma w dowodzie, to nic nie zaznaczaj, nikt Ci nic nie udowodni. W razie kolizji powiesz, że to jednorazowo taka osoba prowadziała pojazd.
Jeżeli jest w dowodzie rej, nie ma wyjścia, wpisać trzeba i do polisy.Oczywiście zaznacz,że auto bd garażowane, delkarowany roczny przebieg to <5tys itd
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 10:14
farek napisał/a:
W razie kolizji powiesz, że to jednorazowo taka osoba prowadziała pojazd.
oj miały się zmienić przepisy - czyli jakbyś jednak okazał się być prowadzącym poniżej 25-go roku życia i będziesz miał stłuczkę autem zarejestrowanym np na Ojca to ubezpieczyciel może żądać dopłaty do kwoty składki . dobrze by było żeby machi12 się wypowiedział - robi w ubezpieczeniach to powinien być na bieżąco
Pomógł: 18 razy Dołączył: 27 Mar 2008 Posty: 224 Skąd: Międzylesie
Wysłany: Pon Mar 19, 2012 12:16
strasznie się w tym roku to pozmieniało..
Dotychczas pytali czy osoba poniżej 25lat będzie REGULARNIE prowadziła ubezpieczany pojazd, więc można było manewrować.. aczkolwiek czytałem post kolegi machi12 i nic chyba nie wspominał o takim czymś.
Swoją drogą byłoby to już kuriozum, załóżmy właściciel samochodu w razie jakiejkolwiek niedyspozycji nie może skorzystać z tego, że załóżmy jego dziecko ma prawo jazdy??!! Co gdy będzie to sytuacja niezwłoczna, czyli np wyjazd do szpitala? Jeszcze trąbią, że ubezpieczenia robią się nierentowne
Jeżeli ktoś prowadzi do 25 lat pojazd ubezpieczalnia ma prawo wrzucić udział własny (Np warta - 10%) w szkodzie (lub dopłata do polisy)
i teraz są 2 opcje:
jeśli jesteś współwłaścicielem to musisz być wpisany w polisę jako współwłaściciel - co skutkuje taryfikacją na Ciebie jako większe ryzyko
jeśli nie jesteś w dowodzie, możesz włączyć upoważnienie dla osób do 25 roku życia (polisa 10% droższa) ale wtedy nie lecą Ci zniżki, lub wpisać siebie jako UŻYTKOWNIKA ale taryfikacja i tak jest znów na Ciebie ale idą Ci zniżki jak w przypadku WSPÓŁWŁAŚCICIELA
edit: jeśli chodzi o nagłe przypadki to oczywiście można poprosić o indywidualną ocenę.
Ustawa mówi że autem może kierować nawet osoba bez prawka i niepełnoletnia, i jak będzie szkoda - ubezpieczalnia będzie odpowiadać w 100%, warunek- ratowanie czyjegoś życia
A wie ktoś może w której ubezp. nie ma punktu że pojazd będzie kierowany przez osobę ponieżej 25roku zycia?
W you can drive ( oddział Hestii ) zapłaciłem 395zł za 2,2 Nissana Xtraila za rok ( w Mbanku i innych wyszło lekko ponad 500zł ) więc oferta niezła. Ubezpieczają TYLKO młodych kierowców ( do 30tego roku życia ) I nie mają ograniczeń że prowadzić będzie osoba młodsza niż 25lat. jedyny wymóg by taki młody drugi kierowca miał prawko dłuzej niż rok. przynajmniej tak zapamietałem z rozmowy tel a specjalnie o to pytałem.
Co ciekawe można zarejestrować się na stronie Ergo Hestii i wypowiedzieć umowę jednym kliknięciem bez przesyłania żadnych pism.
Nie będe zakładał nowego tematu, dlatego zapytam tutaj.
z dniem 4 maja kończy mi sie ubezpieczenie OC w PTU. Chcę zrezygnować z tego ubezpieczyciela, rozumiem ze muszę wysłać mu wypowiedzenie umowy. Czy mogę zrobić już to teraz? Co powinno zawierać dokładnie takie wypowiedzenie? Czy to ze strony PTU sie nadaje?
ja zrezygnowałem tydzień przed końcem, najlepiej to idź do ich placówki w Otwocku i tam mają druki, dadzą ci potwierdzenie że wypowiedziałeś, to będzie najpewniejsze
1. Wystarczy takie wypowiedzenie jak pokazujesz wysłane mailem, ale niepotrzebnie zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych. Raczej bym napisał: jednocześnie żądam usunięcia moich danych osobowych z Waszych baz danych i zaprzestania ich przetwarzania
2. Jak masz czas podejść do oddziału, to jest to zawsze pewniejsze rozwiązanie
3. Często nowy ubezpieczyciel podejmuje się załatwienia tej sprawy za nas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum