Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 256 Skąd: Płońsk
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 17:40 [620 sdi] jakie amortyzatory
Typ: SDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1996
Witam kolegów.
Potrzebuje porady. Czeka mnie wymiana amortyzatorów. I tu moje pytanie. Jakiej firmy polecacie? Myślałem nad MONROE lub KAYABA. A może macie jakieś inne?
SPAMU¦
Wysłany: Wto Gru 27, 2011 17:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 91 Skąd: Mysłowice
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 08:09
Generalnie mówią, że kayaby i sachs najlepsze, choc w poprzednim autku (Vectra) nowe amortyzator sach rozlał się po 2tyg, wiec juz sam nie wiem co dobre
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 91 Skąd: Mysłowice
Wysłany: Sro Gru 28, 2011 18:49
Hart jakościa nie grzeszy, ja bym sobie takie odpuścił. Z tego co kojarzę to nie ma samych gazowych jak coś to gazowo-olejowe (ale być może się mylę) i właśnie takie kupowałem do poprzedniego auta.
Same gazowe są bo kupowałem ostatnio tacie i były to kayaba. Czytałem też że same gazowe są twarde więc zdecyduje się chyba na gazowo-olejowe.
Nie ma amortyzatorów tylko Gazowych, każdy Amortyzator ma w sobie Olej.
Olejowy jest w pełni wypełnionym olejem, a Olejowo-gazowy ma komorę wypełnioną gazem najczęściej Azotem, żeby zachowywał swoje parametry w każdych warunkach, lecz są one twardsze od tradycyjnych. nawet w pralce masz amortyzator z dodatkiem oleju przy tak małej masie.Z samym powietrzem by nie poradził sobie z obciążeniem.
wszytko zależy jak długo zachowają szczelność, gdy dostanie sie trochę brudu, piachu to ten jak i ten padną w podobnym czasie. lecz Podobno olejowo gazowy krócej wytrzymuje nie miałem okazjo sprawdzić tego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum