Wysłany: Czw Mar 22, 2012 00:20 Wyruszam na urlop... ale którędy?
Witam,
na przełomie marca i kwietnia zabieram rodzinkę i jedziemy do Zakopca, jak na 'Kaszebów' przystało
Trójmiasto - Stolica (nocleg) - Zakopane.
W związku z 'dynamicznie postępującymi' wszędobylskimi remontami dróg, chciałbym zasięgnąć opinii szanownych koleżanek i kolegów jaka trasa byłaby najbardziej optymalna.
Pozdrawiam.
Nie wiem jak odcinek od Trójmiasta do Wawy ale jadac od Wawy do Zakopca jedz 7 na Radom, Kielce, Krakow, Zakpane. Bron Boze nie kieruj sie na 8 Piotrkow Tryb - Czestochowa - Dabrowa Gornicza - Krakow - Zakopane. Krajowa 8 jest rozkopana na odcinku 90km od Mszczonowa do Piotrkowa Trybunalskiego.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
TrAViShOn, Ja radze jechać nad nocą ranem ok 3-6 nad ranem to szybko to przejedziesz w dzień to w Polsce jest masakra na drogach i lepiej się nigdzie nie wybierać
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
1. Krajowa 7 jest rozkopana i miejscami wolno się jedzie. Generalnie nie jest źle bo jechałem około 4h 30min do Warszawy.
2. Jedziesz A1 i skręcasz z niej na Toruń/Warszawa i dalej trasą 10 do Płońska ... jechałem wieczorem niecałe 4h do Warszawy. Koszt autostrady to około 30zł (nie pamiętam dokładnie)
jak z Trójmiasta to zaczynając od obwodnicy trójmiasta aż do końca do bramek w stronę Łodzi, wjechać na A1 i jechać aż do zjazdu na Warszawę, zapłacić za autostradkę i 10 do warszawy, w Płońsku wskakujesz sobie na 7ke i wlatujesz do WaWy. Później jak do zakopanego to oczywiście na kraków 7ka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum