Wysłany: Czw Mar 22, 2012 22:50 [R45] Wentylator sprawny czy nie?
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 2001
Witam, mam pytanie dotyczące wentylatora, mianowicie nigdy nie slyszalem czy dziala, moze podczas stania w korkach, jazdy zalacza sie a ja go nie slysze, silnik osiaga dobra temperature (posrodku skali) i jakim sposobem bym sie nie przemieszczal czy w korkach czy w trasie utrzymuje sie tak po nagrzaniu caly czas, tez tak macie w swoich roverach ze nie slyszycie wentylatora? a moze on sie nie zalacza? prosze o info pzdr
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 22, 2012 22:50 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
jak masz klimatyzację, to po jej właczeniu powinny się oba wentylatory właczyć, jak nie masz to od nagrzania silnika faktycznie wentylator się rzadko włącza, ale da się do tego doprowadzić. Nie wiem, czy w R45 to działa jak w R400 bo w tym przypadku do sprawdzenia wystarczy odłączyć wtyczkę od czujnika temperatury od komputera i wtedy wentylator się włącza po włączeniu zapłonu, ale w R45 jest nowszy mems, także tam może być trochę inaczej.
_________________ W przypadku obu Roverków w zasadzie mogę powiedzieć, że to spełnienie marzeń. Całe szczęście zostało jeszcze trochę do spełnienia
dzieki za podpowiedzi, czyli ogolnie jest tak ze ciezko doprowadzic do uruchomienia wentylatora nawet podczas jazdy w korkach, wczesniej mialem 2 ople i w nich po 15 minutach w korkach uruchamial sie wiatrak az calym autem trzeslo:P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum