Wysłany: Czw Mar 29, 2012 09:37 [R25] problem z obrotami podczas jazdy
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.8 Rok produkcji: 2001
witam wszystkich jestem nowym uzytkownikiem tego forum a takze rovera 25 1,8 16v benzyna skrzynia steptronic. mianowicie problem jest taki ze jade samochodem normalnie i wszystko jest w porzadku dopoko nie postoje chwile w korkach pozniej silnik podczas jazdy dostaje 4000 obrotow i spadaja za minute to samo ale jezeli jade predkoscia 50 mil na godzine to sie uspokaja jezeli wolniej skacza obroty prosze o jakas rade
Ostatnio zmieniony przez wojtas1987 Czw Mar 29, 2012 10:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Czw Mar 29, 2012 09:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
W nawiasie kwadratowym na początku tematu powinien być twój model auta.
Co do obrotów to miałem kiedyś podobny problem - uwalony czujnik temperatury silnika. Możesz go odpiąć i zobaczyć czy obroty spadną. Ew. możesz sprawdzić krokowca czy nie jest zasyfiony.
dobra napisze to inaczej. wyjezdzam z domu do pracy jak zwykle jade przez miasto i sa korki postoje 10 minut w tych korkach i podczas jazdy obroty skacza mi do 4000 silnik wyje za chwile przestaje po minucie to samo ale juz obroty do 3000 ale wciaz wyje przyspieszam do 50 mil na godzine silnik sie uspokaja i jedzie normalnie teraz lepiej??
[ Dodano: Czw Mar 29, 2012 10:51 ]
poprawilem temat sorki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum