Witam wychodzę z takim pytaniem nie wiem czy dobry dział jak coś to proszę o przeniesienie czy ktoś próbował założyć kompresor do mgf lub ma informacje o takiej operacji? Nie za bardzo się na tym znam i chciał bym zapytać jakie to mniej więcej koszta i czy da radę i czy się opłaca ? : )
SPAMU¦
Wysłany: Pon Kwi 02, 2012 21:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
MGF z allegro tanio kupiony cos mysle ze szkoda kasy pakować w kompresor(+ jakies zakucie bo na seryjnych gratach nie polatał by długo) po 1 mało miejsca po 2 silnik z tyłu po 3 k-seria po 4 koszta
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Tak własnie myślałem cholera ale jak patrzę na te mx5 z kompresorem albo turbosprężarką to aż mnie ściska Mgf tak z allegro i wcale nie tak tanio najdroższy jakiego znalazłem na allegro poza jakiś za 20 tys
pitu pitu, wchodzi do mgf nawet 2,5l KV6. Pchaj 1.8T (fabrycznie uturbione, przygotowane na wieksze moce i Nm). w serii 150/160KM i ok 220Nm. Łatwo podkręcalne jak każde tjurbo i w tak lekkiej budzie, do tego przy centralnie umieszczonym silniku i RWD robilo by to szał
_________________ to boost or to boost even more - that's a question
bo crx to kupa nie podoba mi się z wyglądu a ja lubię jak samochód jest ładny i ma odejście a te 120 koni według mnie bez polotu mogłem kupić mx5 z3 ale tego jest tona na ulicach a Mgik się wyróżnia i to jest fajne
[ Dodano: Pon Kwi 02, 2012 23:15 ]
haha temat do przemyślenia ale pewnie kasę odłożę i znowu się wtopie w samochód który na 4 nie będzie miał trakcji
liczę się z kosztami które pewnie przekroczą wartość nie jednego mgf`a na allegro ale za to będzie samochód którym pojeżdżę ładne kilka lat 1 raz mam do czynienia z marką mg i bardzo mi się podoba więc czemu nie zostać przy tym i pomodzić trochę przecież wszystko można zrobić po kosztach kupić z3 2.5 i też będzie latać a zrobić samochód wyjątkowy który będzie szokował to już inna sprawa
Pchaj 1.8T (fabrycznie uturbione, przygotowane na wieksze moce i Nm). w serii 150/160KM i ok 220Nm. Łatwo podkręcalne jak każde tjurbo
Pytanko mam z ciekawości skąd nagle taki entuzjazm do 1.8T? Do tej pory nikt chyba u nas nie dłubał w tym silniku, a nagle na forum w co drugim temacie polecają swap na 1.8T. Vagowski 1.8T wiem, ze się kręci genialnie i jest sporo projektów na jego bazie ale to zupełnie inna jednostka. Mocno dłubnietego roverowego 1.8T to jeszcze u nas nie widziałem ale może po prostu coś mnie ominęło?
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Tomi_114 troche rozebrał 1.8T i ma faktycznie mocniejsze bebechy od zwykłej kserii. A co do polecania go, to co innego? kazdy doladowany motor jest bardziej rozwojowy od n/a nie omineło Cię nic, choc niebawem powinno wyjechac troche zdłubane 1.8T
Nie wiem co innego, tak tylko pytam bo przez tyle lat była cisza nikt o 1.8T nie wspominał, aż tu nagle na hura wszędzie byście wkładali 1.8T To, ze Tomi coś tam grzebie to wiem dlatego ja zanim bym komuś cokolwiek polecił zaczekał bym na efekty pracy Tomiego. Wtedy będzie wiadomo coś wiecej bo jak narazie to takie polecanie w ciemno jest...
_________________ Jeśli twierdzisz, ze szukałeś i nie znalazłeś to znaczy, ze kłamiesz.
Pływak, Ja to tylko pisze bo jest jeden z mniejszych silników i masz moc 160km dlatego tak to jakoś polecam. Do tego Turbo i ładny moment obrotowy. Ja się mało co interesowałem K-seria ale uważam ze 1.8T w serii ma dobry potencjał bo masz Turbo i jest gabarytowo mniejszy niż 2.0T czy V6 oraz koszt eksploatacja jest mniejszy
Trzeba się jednak przekonać BRT miał racje mówiąc ze auto z Turbo to Benzyna czy Diesel to już fajne
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
generalnie to forum jest "mało tuningowe" i jakieś powazniejsze modyfikacje tutaj miejsca niemaja, dorzucmy do tego dosc spora cene silnikow 1.8T (do niedawna ok 4-5k) i mamy powod czemu tak malo wiadomo o ich modyfikacjach teraz sie cos moze zacznie dziac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum