Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
zabieram sie jutro za zdejmowanie zbiornika paliwa ponieważ od uderzenia w bak wskazówka opadła do zera i ani rusz, maie ktoś może pomysł jak go zdemontować i jak sprawdzić po wyciągnięciu pływaka czy jest on ok..
Ostatnio zmieniony przez sabatino12 Wto Kwi 03, 2012 20:40, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 20:32 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
zabieram sie jutro za zdejmowanie zbiornika paliwa ponieważ od uderzenia w bak wskazówka opadła do zera i ani rusz, maie ktoś może pomysł jak go zdemontować i jak sprawdzić po wyciągnięciu pływaka czy jest on ok..
ja też walnąłem i zagiąłem zbiornik, wskazówka mi opadła do zera mimo że wcześniej pokazywała troszkę poniżej 1/4 baku, myślałem że przedziurawiłem zbiornik, dolałem 15L paliwa i wskazówka podniosła się minimalnie powyżej 0, wyciągnąłem zbiornik rozebrałem, pompa nie pękła, miałem inny zbiornik i wymieniłem
żeby się dobrać do pompy niestety trzeba wyciągać bak, od góry rozbierasz wlew paliwa, potem odkręcasz dwie opaski mocujące bak i delikatnie odchylasz, jak już odchylisz to ostrożnie odłącz kabelki i ściąg rurę (przy ściaąganiu rury uważaj bo bak odpada ja wylałem na siebie chyba z 5L paliwa), to chyba wszystko.
Ja starałem się wyjeździć paliwo do zera żeby było lżej, było poniżej 0 a nie licząc tej 5tki co się na mnie wylała ze zbiornika wylałem do kanistra jeszcze 17L paliwa.
Doradzono mi żeby wymienić bak na inny bo jakbym go naprostował to możliwe że niedługo by mi zardzewiał i wypadłaby dziura, miałem drugi bak więc wymieniłem.
Powodzenia
[ Dodano: Sro Kwi 04, 2012 09:59 ]
sabatino12 napisał/a:
jak sprawdzić po wyciągnięciu pływaka czy jest on ok..
pływakowi nic nie powinno się stać ale sprawdź czy obudowa pompy jest w całości
przed odkręcaniem tych opasek na dole, jak są zardzewiałe to zapsikaj jakimś odrdzewiaczem i przeczyść szczotką drucianą, bo popuścić to nie problem ale odkręcić parę mm jest problem
dzięki wielkie za instrukcje wlaśnie jestem świeżo po wyciągnięciu baku nie było łatwo ale udało się pływak jest cały bo wyciągnąłem go ze zbiornika podłączyłem kostką i podniosłem pływak ręką i wskazówka sie również podnosiła także jest ok musiała sie zwiesić natomiast bak jest lekko wgnieciony od doły także spróbuje jutro wsadzić tam kawałek drewna i odklepać w dół bo niestety nie posiadam innego zbiornika...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum