Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 14:40 [R45]NOWE MAPY MAFLESS I PROBLEM Z ECU.Brak reakcji
Typ: IDT Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam.A więc tak.Chipy od Remiego zostały dziś zamontowane na podstawkach w warsztacie zajmującym się elektroniką,naprawą Laptopów.ECU został ustwiony na podgrzewaczu podobnym do tego
Po odebraniu Ecu wsadzeniu chipsów kontrolka MIL nie świeci.Zmieniałem już na fabryczne i też nic.Czy to można ruszyć by zadziałało?Ecu jest oddany ponownie do sprawdzenia.Już się martwię czy na innym lucie coś się nie porobiło skoro cały Ecu jest podgrzewany do wysokiej temperatury.
Ostatnio zmieniony przez barney79 Wto Kwi 03, 2012 18:03, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 03, 2012 14:40 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
barney79, To jesteś już druga osoba ale trzeba było przeczytać temat o mapkach Jak wsadziłeś oryginalne mapki i dalej nie ma check to potraktuj styki sprayem do kontaktu i jak dalej nic na oryginalnych to albo źle wlutowane podstawki albo chłopcy coś zepsuli Ale cala płytkę podgrzewacz to w sumie się nic nie stanie ale nie jest to potrzebne
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
No na pewno podstawki.Czytałem o mapkach.Użyłem kontakt spray i nic nie pomogło.Zmieniałem chipsy i nic-zero reakcji.Jutro wylutowanie podstawek i wlutowanie bez.
[ Dodano: Wto Kwi 03, 2012 21:55 ]
Remigiusz napisał/a:
barney79, To jesteś już druga osoba ale trzeba było przeczytać temat o mapkach
A więc tak.Odpięta przepływka daje więcej frajdy z jazdy.Troszkę pojeżdzę na odpiętej i sprawdzę spalanie.Autko odpala na jedno przekręcenie czyli na dotyk gdzie mi tak nigdy nie odpalało.Zrobię przełącznik na MAF bo jest tak czujnik temperatury zasysanego powietrza.Najważniejsze że nie kopci.Tak że narazie same plusy z MAFLESS.
A powiem tyle ze wczoraj śmigałem na mapkach 101km czyli orig z wtryskami SDI
Normalnie to jeden wielki mul to auto A najgorsze to szarpanie na jajowym biegów z wtryskami. Jakos downgrade od razie się czuje i na mniejsze mapki już nie zamienię
_________________ ( ͡° ͜ʖ ͡°) Diagnostyka i Chip Tuning Rover/MG Diesel oraz kodowanie pilotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum