Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 18:43 [Rover 214] Problem z wycieraczkami na wolnym trybie
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1998
Kochani,
jesli powielam temat, to sorry, ale nie znalazlam podobnego.
Otoz napotkalam na pierwszy problem w moim Milordzie znaczy sie w Roverze 214. Otoz wycieraczki nie dzialaja na najwolniejszym trybie, a cala reszta jest OK. Czy to problem z przekaznikiem czasowym czy moze jeszcze cos innego?
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 05, 2012 18:43 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Temat wiele razy poruszany na naszym forum. Wina stoi po silniczku wycieraczek, a dokładniej wytartej blaszce. Trzeba rozebrać silniczek i dolutować kawałek blaszki.
Leszczu, no tak, czytalam o tym na forum, ale to tylko o ten jeden tryb chodzi, czy to by nie bylo tak, ze w ogole by nie dzialaly?? Mechanik odeslal mnie do elektryka (z tym przekaznikiem czasowym)...
ja zamiast dolutowywać odgiąłem obecne działa bez zarzutów
Tez tak na początku zrobiłem, pochodziło może z pół roku i problem nadal powrócił. Jak chce się to zrobić raz i porządnie to polecam dolutować ten kawałek.
Panie i Panowie! Są swięta ale z tego co mi zostało w głowie to blaszki w silniczku służą tylko jako wyłącznik pozycyjny. thebloody proszę o więcej informacji. Czy najwolniejszy tryb to praca wycieraczek przerywana czy powolna ciagła?
na najwolniejszym trybie pracuja bardzo ospale, ciezko, jakby ktos je przytrzymywal na sile reka, a po pewnym czasie zatrzymuja sie np. na srodku szyby i nie ida juz dalej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum