Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 21:33 [R600] Zmiana podświetlenia zegarów
Witam. Post jest pisany w imieniu kolegi: Karim'a,(chłopaka nie będzie w kraju). Według opisu podanego przez kolege: kasjopea w temacie: Temat. dot podświetlenia zegarów wykonał zegary z tą różnicą, że nie zrobił podświetlanych wskazówek i wyszło mu takie coś: Fotka - foto by Karim. No i jak widać chłopakowi mocno podświetla górną część liczników a dolna już gorzej. Może ktoś wykonywał z was również takiego moda i wie co może być przyczyną i jak to naprawić??
(wszystko zrobione zgodnie z naukami podanymi w temacie zmiany podświetlenia).
Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdro.
Taki efekt jest naturalny, aby mu zapobiec można albo zmniejszyć ilość (diód, oświetlenia w górnej części) albo część z nich zakleić czarną taśmą. Tarcze w górnej części są przezroczyste, więc tam się to o wiele bardziej kumuluje.
tronsek, oj tam czepiasz się. Pisane w nocy i nawet nie zwróciłem uwagi dokładnie na nick
kruszan, No dobra. Dzieki za pierwszą rade. Jak ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to pisać a po powrocie Karim'a będziemy próbować każdego z tych sposobów aż do skutku.
może nie wyczyścił tarcz od tyłu i dlatego u góry fabrycznie jest jaśniej bo jest nie zamalowane na czarno, a reszta tarczy czarna i przytłumia podświetlenie, generalnie to co pisałem powyżej
No ja właśnie też nie jestem do końca świadom. Karim mnie po prosił aby się rozeznać w temacie a sam pojechał do roboty. Przyjedzie to będziemy męczyć temat.
Co do zmiany koloru samych wskazówek, to czy myślał ktoś o użyciu do ego celu po prostu lakieru do paznokci ? nie ma konieczności "zdjemowania" wskazówek więc się nie przestroją, no i kolorów (również fluorescencyjnych) jest sporo do wyboru....
Można ale ja na co dzień jeżdżę Accordem z 2008 i tam jest ori podświetlenie wskazówek i jak dla mnie efekt jest o niebo lepszy niż pomalowana wskazówka
tomii620si, No to jest oczywista sprawa, że ori podświetlane są o niebo piękniejsze, ale trzeba właśnie kombinować aby coś takiego podświetlanego zrobić i Gratsy ogromne dla tych, którym się to udaje !
No to inna sprawa. Ja miałem to u siebie robić ale skapitulowałem bo nie wiem czy podołam . Ale jak kupie drugiego Rover'ka (czyt. Ti) to w tym będzie można eksperymentować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum