Powodów może być kilka. Uszkodzony uszczelniacz wału silnika, rozerwana osłona zewnętrznego przegubu napędowego. Niestety szklaną kulę zostawiłem w drugiej komnacie. Będziesz musiał zatem zdjąć koło albo wczołgać się pod samochód i dokładniej wybadać sytuację.
_________________ Rover 25 1.4 1999/2001r. midnight blue 1.06.2006 - 7.05.2012
witam ponownie a więc tak nie mam za bardzo czasu ostatnio, ale skręciłem dzisiaj kołami na maxa i widze że guma przegubu jest cala mokra a więc moze trzeba bedzie ją wymienić za nim sie rozleci przegub, chciałem też zaznaczyć że nie znam się na tym za bardzo. Czy z przegubu może po pęknieciu tej gumy wydzielać się jakaś oleista substancja?
wczoraj odkręciłem koło i rzeczywiście jest peknięta guma, oslona przegubu i to właśnie z niej wycieka ta 'substancja oleista' jak zastygniej ma bardziej wygląd jak smar. Dzięki wszystkim za odpowiedz a ja musze naprawic moja usterke za nim na dobre się rozdupczy
Wysłany: Sob Kwi 14, 2012 12:18
pepek18, mam takiego samego rovera i też mi leciał smar przez ta gume. Dziura nie byłą duża i po naprawieniu butaprenem wszystko jest ok. Jeżdze już tak od kilku tyś km i nic już nie leci, więc polecam spróbować najpierw zakleić. Będzie dużo mniej kosztować niż wymiana. Polecam też uzupełnić ubytek smaru, ja tego nie zrobiłem i zaczęło troche chrupać
ok 1cm ma to pęknięcie więc może by dało rade zakleić tym bardziej że ostatnio narzekam na brak kasy może chwilowo by to wystarczyło, wymiana gumy w zakładzie naprawczym jest to koszt pewnie ok 100 zł nie licząc gumy. Pzdr
zrób jak uwarzasz ale klej napewno długo nie potrzyma,samorowanie bedzie ci sie sączyc ze nawt nie bedziesz widział i dojdzie do tego ze rozleci sie przegub i dopiero bedziesz maił wydatek i roboty
.a swoja drogą to nie ma aż tyle roboty przy wymianie na nowy uszczelniacz tym bardziej ze to grosze kosztuje pozdro
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum