Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 19:21 [R200] Zachowanie sondy lambda
Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 16v Rok produkcji: 1997
Czy to normalne zachowanie lambdy Dodam , że silnik na jałowym przebiera i pyka z rurki. Lambda nowa Jakie sugestie ..... Sprawdzane poprzez komp LPG http://youtu.be/AaPsI1NNbpk
Ostatnio zmieniony przez Adrian Sro Kwi 11, 2012 19:45, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 19:21 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
wg mnie takie wskazania lambdy są ok, na wolnych obrotach albo na równym gazie wskazania powinny zmieniać się praktycznie od max do min, przy obciążeniu i gazie praktycznie w podłogę to lambda powinna pokazywać górne wartości jeśli odejmujesz gaz to powinna lecieć w dół
Hmmmm kable kopułke, palec, swiece mam nowe Czujnik przeczyściłem z całego czarnego osadu i nie ma poprawy ... Jest to na BP jak i na LPG - może to z powodu braku katalizatora
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum