Typ: wszystkie Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
nie mam pojęcia co się stało ale dzisiaj roverek zaczął mnie kopać prądem po dotknięciu karoserii. Nigdy wcześniej to się nie zdarzyło. w sobotę testowałem nową szybę w deszczu czy nie przecieka... może woda gdzieś się dostała?
proszę o jakieś sugestie bo to strasznie wkurzające
SPAMU¦
Wysłany: Wto Kwi 10, 2012 16:37 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
mój tez mnie kopie nie ma sie co zamartwiac to normalna rzecz, załóż sobie uziemienie i bedzie po problemie, maluchy nie które były wyposazone w taki pasek pod tylnym zderzakiem który szurał po asfalcie
W większości przypadków jest to wina elektryzujących ubrań lub wyprania foteli w kiepskim środku.
Kiedyś gdzieś czytałem że współczesne mieszanki opon są z odpowiednią domieszką czegoś tam i auta nie wymagają już stosowania tych wiszących gum (są w małym stopniu półprzewodnikami)
A może ostatnio zmieniałeś opony?
Tak wysokie napięcie nie ma prawa odłożyć ci się na karoserii z instalacji 12V
Możesz zrobić eksperyment. Zanim zaczniesz wysiadać z auta dotknij karoserii, raczej nic nie poczujesz (wyrównasz ładunki na tobie i aucie) puść, wysiądź i dotknij ponownie auta. Jeśli kopnie znaczy że ładujesz się podczas wsiadania i wysiadania i dlatego cię kopie
Fizyka moi kochani, fizyka a tak już całkiem serio u mnie też jakoś od niedawna zaczął kopać prądem, a tak w ogóle to samochód podczas jazdy się elektryzuje no i gdzieś musi się "wyładować" pierwszą ofiarą jest kierowca a reszta to osoby postronne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum