Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 21:49 [R416] Czy to rolka napinacza wspomagania?
Typ: Si Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.6 Rok produkcji: 1998
Witam ... dzis przy postoju towarzyszyly mi dziwne dzwieki po chwili cos trzasnelo i wypadlo to co dodaje na foto :
Moje pytanei to napinacz wspomagania? (wszystko dziala poki co ok) czy jego wymiana jest trudna? i czemu mogl odpasc? Jaki jest jego koszt.
[ Dodano: Pią Kwi 13, 2012 22:49 ]
odnalazlem ,, to jest to http://allegro.pl/rolka-n...2211604252.html napinacz paska.. z ktorego stracilem w/w rolke i tu pytanie czy da sie sama ta plastikowa rolke jakos zastapic?
SPAMU¦
Wysłany: Pią Kwi 13, 2012 21:49 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
bardzo dziwne ze wszytsko dziala ok, bo u mnie jak siadła to wspomaganie umarło. to co masz na alledrogo to uzywka, ja kupiłem nową za 80zł co prawda nie od Rovera bo nie było, ale o tych samych wymiarach pasującą. co do wymiany to nie wiem, robil to echanik przy okazi czegoś innego, ale myśle że nie jest to jakaś skomplikowana operacja.
Moze być to rolka od paska wieloklinowego albo od wspomagania. Widać ze rolka jest rozwalona bo jeszcze łożysko powinno być w środku. Łożysko pewnie samo zostało i pasek po nim kreci, ale długo tak nie pojeździsz, jak spadnie ci pasek od wspomagania to po prostu nie będziesz miał wspomagania, a jak wieloklinowy to brak lądowania i klimy(nie mówiąc ze jego wkręcenie może doprowadzić do większych szkód) SAma wymiana jest dosc prosta, kluczem 10 trzeba poluzowac śrubę napinacza a później nasadowym 13 wykręcić napinacz, a właściwie w twoim wypadku już tylko lozyko
[ Dodano: Pon Kwi 16, 2012 06:31 ]
PS, weź to co masz do sklepu i dobierz i porównaj ze starym bo to co dałeś w linku to na 90 % nie jest to. Inna sprawa ze takich rzeczy używanych sie nie wstawia - o używkę juz masz... na stole
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum