Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 17:07 [MG ZR] woda w bagażniku nic nowego
Typ: TDi Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2004
Witam koledzy wiem ze duzo pytan zadaję ale nie moge juz sobie z tym poradzic wiem ze było mnustwo tematów o wodzie w bagażniku przeczytałem,zasylikonowałem wywietrznik w bagazniku lampy tylne obsadziłem na sylikonie dodam ze MG ZR był po strzale w tyłek ale tylko kołyska na koło była wymieniona tak to wszystko jest ok dodam ze mam dużo wody w bagażniku od strony nadkoli wyrzuca razem z piaskiem szlaka tym co posypuja drogi jak jeżdzę, a jak stoi samochód na polu i pada to tak samo gromadzi sie duzo wody juz nie wiem co z nim zrobić czy go wyzłomować czy co bo trafi mnie najbardziej problemowe auto
Ostatnio zmieniony przez rover2525 Pon Kwi 16, 2012 07:14, w całości zmieniany 1 raz
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 15, 2012 17:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 23:12
Skoro masz tyle wody, wpuść karasie Z wodą walczyłem u siebie kilka miesięcy, ale najlepszy sposób na sprawdzenie którędy sie ona dostaje, to porządna lampa, jeden siedzi w bagażniku zamkniętym i śweci i luka, drugi ostro leje wodą z zewn. - szybka lokalizacja i eliminacja przecieku.
Najbardziej problemowe, piszesz Było kupić VW, szybko kradną i po problemie
Mi przestało ciec dopiero jak zasilikonowałem lampy od zewnątrz po górnej krawędzi gdzie sie łączy z karoserią.
Wcześniej zasilikoniwalem łączenia blach w rynienkach po obu stronach wnęki bagażowej , środek rynienek na dachu.
Czy po tej stłuczce nie rozłączyły ci się blachy nadkola i powstała może szpara przy zderzaku ( patrząc od strony koła we wnęce ) ? Bo cieknięcie to jeden problem ale skoro piszesz ,że brud ci zaciąga do bagażnika to już co innego.
rover2525 [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 16:20
wnęka ok jutro bede lał wode i sprawdze dokłądnie to z kimś a w czwartek to lakiernik bedzie sie bawił tym bo trafia mnie juz a co do karasi to wole tradycyjne metody hodowli i załuje że wogole dałem sie namowić na rovera co innego tradycyjnu z przerzutkami mniej kłopotliwy a vw to moze i oklepane ale wiem za co daję pieniadze
zabrałem sie własnie za to jednak dziś pierwsze to po strzale nie dolega mi klapa do uszczelki jakieś 5cm od lampy w góre jak siedze w bagażniku widze światło jak mam zamknieta klape i po probie lania wody cieknie własnie w tym miejscu. Drugie to jak jest pas tylny i od jednej lampy do drugiej sa otwory mniejsze niż wnence na koło oczywiście powinna być tam zaślepka ale jej nie ma, i ostatnie mirko pekniecia na słupkach nad lampami tam gdzie od klapy gumy spoczywaja zobacze co bedzie pozniej jak uporam sie z tym
Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 18:58
Dziwny masz tok myslenia
Kupujesz auto po strzale i masz pretensje do marki Czyli idąc dalej Twoim tokiem myślenia, gdybyś kupił VW złożonego w harmonijkę z tyłu, to wody w bagażniku byś nie miał. Zatem jedyne wyjście, sprzedaj R, kup VW Powodzenia
rover2525 [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 13:05
MG to tylko z musu jest u mnie po tym jak moja alfa piekna olej brała wienc musiałem sie pozbyć jej i niestety pech chciał ze to tylko było na zamianę na komisie z najlepszych a ZR jak najszybciej chce sie po zbyć bo to pudełko po zapałkach a nie samochód a co do vw to jak by było po strzale to w aptece wszystkie czesci znajde a nie na koncu świata albo przykro mi nie mamy i nie bedzie jak to w sklepach
Co kogo obchodzi twój gust, dostałeś rade na forum i jeszcze aferę robisz. Jesteś pewnie jednym z zagorzałych fanów grupy vag i jak dostałbyś vw po dzwonie robiącego 4 ślady ale i tak ale wtedy powiedziałbyś że woda do bagażnika w nim nie ciekła i jest lepszy. Nie chcesz mieć roverka to go sprzedaj, twój wybór.
rover2525, oddaj ten samochod w dobre rece, bo nie nalezy wsiadac do auta ze zlymi emocjami Jak jest po strzale z tylu to zajrzyj do mojego tematu, tez mialam akwarium w bagazniku... http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=77841
rover2525 [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 18:37
po pierwsze nie robie afery jesli sie uraziłeś bo obraziłem twoje najukochańsze auto to sory po drugie fajem nie jestem lubie solidne samochody i niemieckie i to tyle po trzecie te auto jak każde mg było coś dłubane nie ukrywam ze nie bite sprawne lalunia ważne ze jeżdzi silnik zyleta a to ze woda jest to chce zrobić dobrze komuś jak kupi by nikt mi nie pluł ze wsadzam komuś nie wiadomo co
to dlaczego jeździłeś alfą piękną Przecież nie jest ani solidna ani niemiecka.
Jakoś nie logiczna ta Twoja logika.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
rover2525 [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 18:51
bo była włoska i za te kase pow mi jakie sobie kupisz auto z skóra full elektronika i z tym wygladem mówiac tu o 166
[ Dodano: Sro Kwi 18, 2012 19:51 ]
dobra koledzy nie urażajcię sie jak panny mowiac któtko rover to syf nie weim czmu firma wypuściła coś takiego jesli nawet w fabrycznie i nie bitym samochodzie jest woda to cos nie tak dla tego długo nie pociagli temat do zamkniecia
bo była włoska i za te kase pow mi jakie sobie kupisz auto z skóra full elektronika i z tym wygladem mówiac tu o 166
[ Dodano: Sro Kwi 18, 2012 19:51 ]
dobra koledzy nie urażajcię sie jak panny mowiac któtko rover to syf nie weim czmu firma wypuściła coś takiego jesli nawet w fabrycznie i nie bitym samochodzie jest woda to cos nie tak dla tego długo nie pociagli temat do zamkniecia
Wyjdz i nie wracaj
_________________ R200 98'' 1.4 Si
rover2525 [Usunięty]
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 08:02
ArO śmieszny jesteś nie nabijaj sobie postów bo tylko tak to forum działa forum vw to przynajmniej coś pomogło zawszę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum