Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 18:41 [MG ZR 2.0] Problem z elektryką
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2003
Witam,
od pewnego czasu mam problem z elektryką - w czasie jazdy wycieraczki same się włączają, chociaż są na pozycji 0, a co gorsza czasami nie chcą się wyłączyć (wyłączają się tylko jak wyłącze całkowicie światła, no ale wiadomo bez swiatel nie mozna jezdzic), jak włącze nawiew to zdarza się, że radio resetuje się (ewentualnie wyłącza się i samo się włącza), wskaźnik temperatury silnika po ok. kilkudziesięciu minutach jazdy, kiedy wskazuje 90 stopni, nagle w ciągu kilku sekund zwiększa się do maksimum, a kiedy włącze nawiew to momentalnie spada do 90 stopni, a czasami jak odpale silnik to rusza od drugiej strony czyli od maksimum do tych 90 stopni.
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 18:41 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 14 Sie 2011 Posty: 189 Skąd: Chrzanów
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 08:38
OsciBosci napisał/a:
A czy możesz wytłumaczyć, jaki związek moze miec wiązka klapy z usterkami, które wymieniłem?
wiazka robi rozne rzeczy ja mialem nptak ze radio sie wylaczalo zapalalo,palil sie czujnik klapy bagaznika i tkie tam...ale koledzy mieli przerozne afery... sprawdz dobrze ta wiazke na poczatek.
Jeszcze nie mialem mozliwosci sprawdzić tego, ale jest jeszcze jeden objaw - po próbie odpalenia samochodu, slychac stuk ( podobny jak jest bardzo słaby akumulator) i załącza sie alarm, który nie chce się wylaczyc. Dopiero po kilku probach odpalenia, pojazd uruchamia sie i przestaje wyć alarm. Nie ma znaczenia jaka jest pogoda.
A i po deszczu czasami nie chce otworzyć drzwi z pilota.
Sprawdź przewód masowy (-) (łączy aku ze skrzynią biegów, oraz drugą część która łączy aku z "budą"). Sprawdź czy nie ma nalotu na klemach. Sprawdź na wyłączonym silniku co się stanie po włączeniu świateł mijania i drogowych i radia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum