Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 14:36 [R400] Pukanie w kole, nasilające się przy hamowaniu
Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 1999
Witam. Mam problem z moim Roverkiem, mianowicie podczas jazdy słychać jak coś puka w przednim kole, częstotliwość tego pukania jest zależna od prędkości. Podczas hamowania pukanie nasila się i samochód dostaje wibracji, trzęsąc przy tym kierownicą. Szczególnie czuć to na większej szybkości. Zauważyłem też, że podczas jazdy na skręconych kołach pukanie nasila się. Co może być tego przyczyną? Nie chodzi tu na pewno o felgi ani opony, ponieważ na innych robi to samo.
Proszę o pomoc w zdiagnozowaniu usterki
SPAMU¦
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 14:36 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
w starym samochodzie miałem taki objaw jak tarcze i klocki prosiły się o wymianę.
Dodatkowo mechanizm kierowniczy (drążki itp.) miały luzy.
Ale jak to się podczas jazdy na skręcie najgłośniej wydaje, to też przegub wart uwagi do sprawdzenia będzie.
_________________ Życie, to droga prowadząca do śmierci- im ta droga dłuższa, tym lepiej.
Zrobiłem wczoraj małą diagnozę i i zauważyłem, że tarcze nie mają równej powierzchni. Dodatkowo podczas wolnej jazdy po dziurach słychać jak coś ma luzy w zawieszeniu(?) co by to mogło być? Tulejki wahaczy ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum