to musiales gdzies miec przetarty przewod czy cos i pewnie wisial na wlosku i przy zmianie opony mu sie dostalo. abs nie swieci sie od roznicy profili.
Pomógł: 142 razy Dołączył: 19 Mar 2009 Posty: 3960 Skąd: Pieszyce
Wysłany: Sro Kwi 18, 2012 18:33
dawidmdj napisał/a:
ja założyłem teraz 205/60/15 na tył i 195/55/15 i zaświeciła mi się kontrolka abs..
na jednej osi?
[ Dodano: Sro Kwi 18, 2012 19:33 ]
jak na jednej osi są różne rozmiary to ABS może się świecić w 4x4 to nawet jak z tyłu i przodu są inne profile to ABS szaleje
zamiast odkrecac kola to sprawdz najpierw miernikiem rezystancje na wtyczkach od czujek. od tylnych przy tylnej osi, od przednich pod maska w okolicach amortyzatorow. sprawdz czy wogole rezystancja sie zmienia gdy kiwasz samochodem
Oczywiście że się będzie świecić, jeśli z przodu i z tyłu nie będzie podobna średnica zewnętrzna koła! Im większa różnica tym zaczyna wyskakiwać przy mniejszej prędkości, a im mniejsza to przy większej. Sprawdzone.
Wystarczy najpierw poznać zasady działania układu ABS...
Oczywiście że się będzie świecić, jeśli z przodu i z tyłu nie będzie podobna średnica zewnętrzna koła! Im większa różnica tym zaczyna wyskakiwać przy mniejszej prędkości, a im mniejsza to przy większej. Sprawdzone.
Wystarczy najpierw poznać zasady działania układu ABS...
Tak jak kolega pisze. Jesli układ sprawny po powinna sie zaswiecic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum