Pomógł: 22 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 508 Skąd: Z Google :)
Wysłany: Sro Kwi 25, 2012 15:48 [214i] Opinia na temat czesci QUINTON HAZELL
Typ: wszystkie Rodzaj silnika: benzyna Pojemnosc silnika: 1.4 Rok produkcji: 1998
witam kolegow! mam kolejny maly problem z moim r otóż mialem jakies stuki w zawieszeniu wiec pojechalem na diagnostyke... okazalo sie ze mam praktycznie cale przod zawieszenia do wymainy
2x koncowka, 2 x lacznik, i jeden wahacz drugi jest taki o wiec chce wymienic oba... gosc za czesci krzyknal mi 550 zl twierdzil ze dobrej jakosci...
na allegro znalazlem taki zestaw jak w linku, plus 2 koncowki po 40 zl razem z przesylka wyjdzie 360 zl wiec duzo taniej...
tylko interesuje mnie opinia na temat tych czesci... dzwonilem do sprzedawcy twierdzi ze czesci tej firmy byly montowane fabrycznie ( na obecnych przejechane jest 140 tys km) wiec jesli te za 260 zl maja tyle wytrzymac o jestem na tak...
Mam zamontowany jeden taki wahacz już ponad 15 miesięcy i jest Dziur w moim mieście nie brakuje a do tego koło domu na osiedlu mam drogę z nieciekawej dużej kostki.
_________________ Niewiedza kosztuje.
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany zdania bez podania przyczyny.
Wiele razy kupowalem czesci tej firmy do roznych aut. Termostaty, pompy wody, paski (nie rozrzadu) rolki napinajace ,czujniki temperatury , tarcze/klocki hamulcowe i sprzegla. Firma nie jest producentem tylko pakuje w swoje pudelka (chyba tylko pompy/termostaty ma swoje) jest czescia jakiegos duzego dystrybutora czesci. Tak czy inaczej byly to zawsze czesci wysokiej jakosci. Nie kupowalem jeszcze z QH nic do zawieszenia ,ale na pewno bym sie nie zastanawial jesli byly by tansze od tych jakiegos znanego producenta. Pozdr.
Pomogła: 20 razy Dołączyła: 28 Wrz 2001 Posty: 356 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Kwi 26, 2012 07:09 Re: [214i] Opinia na temat czesci QUINTON HAZELL
zapal napisał/a:
tylko interesuje mnie opinia na temat tych czesci... dzwonilem do sprzedawcy twierdzi ze czesci tej firmy byly montowane fabrycznie
Części są moim zdaniem dobre jakościowo, ale tą informację o montażu fabrycznym, to można między bajki wsadzić. Zawieszeniówkę dla MG Rover robi i robił TRW/Lucas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum