Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 20:07 [R75] Licznik ważne
Typ: TD Rodzaj silnika: diesel Pojemnosc silnika: 2.0 Rok produkcji: 2000
Witam w temacie chodzi o Rover 75 2000cm3, diesel, automat, 2000rok.
Powiedzcie jak odłączyć tymczasowo licznik tak aby nie naliczał przebiegu kilometrów.
SPAMU¦
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 20:07 Post o charakterze reklamowym. Każde Twoje kliknięcie zwiększa nasze szanse przeżycia ;)
Gdy licznik zostanie odłączony, to po ponownym podłączeniu nie wyświetli się Error z powodu różnicy w przebiegach na liczniku i w komputerze ?
Odłączony… jak? Jeżeli za pomocą czujnika ABS to komputer nie będzie wiedział ile km przejechane. Nie miałem problemu z czujnikami ABS i nie widziałem na swoje oczy jak wtedy jest z kilometrami więc tylko tak wnioskuje.
Pomógł: 36 razy Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1654 Skąd: wieluń
Wysłany: Pon Kwi 30, 2012 14:41
może ten prawy czujnik ABS służy tylko do pokazywania na liczniku prędkości a komputer sobie oblicza kilometry ze wszystkich czujników??trzeba by odłączyć i sprawdzić czy przebieg urośnie mimo że licznik nie bedzie pokazywał prędkości...
_________________ -DIAGNOSTYKA I NAPRAWA PIECY I STEROWNIKÓW WEBASTO !
-NAPRAWA SILNIKÓW WENTYLATORA CHŁODNICY W ROVER 75
Wysłany: Pią Mar 23, 2018 10:58 Re: [R75] Licznik ważne
jak dla mnie wystarczy odłączyć wtyczkę abs prawego przedniego kola- odpowiada za prędkość,
automatycznie nie naliczane sa na licznik km.
-minus palisz opony i nie masz ABS jak jezdzisz "aktywnie"
krzysztof.sly napisał/a:
Witam w temacie chodzi o Rover 75 2000cm3, diesel, automat, 2000rok.
Powiedzcie jak odłączyć tymczasowo licznik tak aby nie naliczał przebiegu kilometrów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum