Wysłany: Pon Kwi 30, 2012 08:00 [MG ZR] Problem CB radio VS wzmacniacz
Witam mam taki problem że jak podłącze CB radio i wzmacniacz od subwoofer jest wyłączony to wszystko jet pięknie i ładnie CB na połowie skali od zasięgu nie szumi ani nic problem pojawia się ja włączę wzmacniacz wtedy CB trzeszczy i żeby to zlikwidować musze pokrętłem od CB radia zmniejszyć zasięg na prawie minimalny żeby nie trzeszczało a wtedy prawie nikt na CB mnie nie słyszy...;/ mieliście podobne problemy
Wiec CB mam unidema Pro 510 wiec nie najtańsze
CB radio mam podłączone pod plus i masę z radia samochodowego na bezpieczniku. A mówicie że kondensator pomoże ?
Cytat:
Aha a Kabel tobie przypadkiem nie leczy jakoś blisko kabla zasilającego do wzmaka
Pomógł: 248 razy Dołączył: 18 Cze 2009 Posty: 1651 Skąd: Maciejowa, Nowy Sącz
Wysłany: Wto Maj 01, 2012 21:01
Jeśli sub ma wbudowaną przetwornicę w zasilaniu to marne szanse na odseparowanie i odfiltrowanie zakłuceń. Niestety niektóre typy tak mają i nie wiele da się z tym zrobić.
_________________ .: Podpis użytkownika wymaga
edycji :.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum